Kilo almak tarih olacak!

Uzmanlar, fareler üzerinde yaptıkları araştırmada yağ hücrelerinin “enerji yakma yeteneğini kaybetmesinden” tek bir genin sorumlu olduğunu keşfetti. Ekip, kemirgenler yüksek yağlı bir diyetle beslendiğinde hücrelerinin parçalandığını ve yağ yakma konusunda daha az etkili hale geldiğini keşfetti.

Kilo almak tarih olacak!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’deki California San Diego Üniversitesi’nden uzmanlar, fareler üzerinde yaptıkları araştırmada yağ hücrelerinin “enerji yakma yeteneğini kaybetmesinden” tek bir genin sorumlu olduğunu keşfetti. Ekip, kemirgenler yüksek yağlı bir diyetle beslendiğinde hücrelerinin parçalandığını ve yağ yakma konusunda daha az etkili hale geldiğini keşfetti. Araştırmacılar tüm bu sürecin tek bir gen tarafından kontrol edildiğini keşfetti. Bu gen, gen düzenleme yoluyla çıkarıldığında, aynı yüksek yağlı diyeti yerken bile kemirgenlerin aşırı kilo almasını durdurdu.

UC San Diego’da tıp profesörü Dr. Alan Saltiel, “Aşırı yemekten kaynaklanan aşırı kalori yükü kilo alımına neden olabilir ve aynı zamanda enerji yakımını azaltan, obeziteyi daha da kötüleştiren bir metabolik süreci tetikler” dedi. Doktora göre bu gen, sağlıklı kilodan obeziteye geçişin kritik bir parçası. İnsanlar yaktığından daha fazla kalori tükettiğinde, yağ hücrelerinin enerji yakma yeteneği başarısız olmaya başlar. Bu da obez kişilerin kilo vermesini zorlaştırmasının nedenlerinden biridir.

Dr. Saltiel, “Keşfettiğimiz temel biyoloji ile gerçek klinik sonuçlar arasındaki doğrudan karşılaştırma, bulguların insanlarla olan ilgisinin altını çiziyor ve yeni tedavilerle obezitenin önlenmesine yardımcı olabileceğimizi gösteriyor.” dedi.

 

 

Kilo almak tarih olacak!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.