Diyarbakır ciğeri için hep bunu yapıyor! En iyisi yiyen karar versin

Şanlıurfa ve Diyarbakır, ciğer kebabıyla ünlü iki şehir. Her iki şehirde de kahvaltıdan akşam yemeğine kadar tüketilen ciğer kebabı, turistlerin de gözde lezzetleri arasında yer alıyor. Ancak, Diyarbakır ciğerin Diyarbakır’da daha çok tüketildiğini iddia ederek, ciğerin Diyarbakır’a ait olduğunu ileri sürsede iki kadim kentin ciğer kebabının birbirinden farklı güzellikleri var. İşte Urfa-Diyarbakır ciğerinin farkları ve fiyat karşılaştırması…

Diyarbakır ciğeri için hep bunu yapıyor! En iyisi yiyen karar versin

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Şanlıurfa ve Diyarbakır’da ciğer kebabı yapımında kullanılan malzemelerden pişirilmesine kadar birçok fark bulunuyor. Diyarbakır'da ciğer daha iri doğranırken, Şanlıurfa'da ciğer ufak ufak doğranıyor. Aynı şekilde Diyarbakır kebabında kırmızı pul biber kullanılırken, Şanlıurfa ciğerinde ise İsot (biber) kullanılıyor.

Her iki ilde de vatandaşlar tarafından neredeyse her öğünde tüketiliyor.

Günümüzde yaşanan fiyat artışlarından ciğer kebabı da nasibini almaya devam ediyor. Neredeyse ciğer yemek lüks haline gelirken, Diyarbakır ve Şanlıurfa ciğerinin fiyatlarını araştırıp kıyasladık.

ŞANLIURFA'DA CİĞER 7 ŞİŞ 150 LİRA

Şanlıurfa'da da meşhur olan ciğer kebabının 7 şişi 150 liraya, 10 şişi ise 200 liradan satılıyor. Ayrıca Şanlıurfa’da porsiyon-dürüm farkı pek olmadığı için ciğer kebabı tek bir fiyat olarak satılıyor.

DİYARBAKIR'DA CİĞER PORSİYONU 260 LİRA

Diyarbakır'da dört şişlik bir ciğer porsiyonunun fiyatı son zamdan sonra artarak 260 lira, dürümü ise 140 liraya kadar dayandı.

 

Diyarbakır ciğeri için hep bunu yapıyor! En iyisi yiyen karar versin

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.