Siverek Kaymakamlığı'ndan madde bağımlılığıyla mücadeleye yeni soluk

Yılbaşı gecesi silah sıkmama yönünde kampanya düzenleyen Kaymakam bu kez madde bağımlılığı ile ilgili mücadelede öne çıkmaya başladı.

Siverek Kaymakamlığı'ndan madde bağımlılığıyla mücadeleye yeni soluk

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siverek Kaymakamlığı, madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında yeni bir proje başlattı. Öte yandan kaymakamlık yılbaşı gecesi silah sıkmama yönünde kampanya düzenlemişti. 

 "Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum" isimli proje ile madde bağımlısı kişilerin kendi irade ve istekleri doğrultusunda bağımlılıklarından kurtularak yeniden topluma kazandırılmaları amaçlanıyor.

Gönüllü tedavi esasına dayanan projede tedavi olmak isteyen bağımlı bireylerin veya ailelerinin Kaymakamlık Açık Kapı Birimine veya İlçe Sağlık Müdürlüğüne yönlendirilmesi sağlanacak. 

Başvuruların Açık Kapı Birimi tarafından kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından bağımlı bireyin AMATEM ve ÇAMATEM'e tedavi işlemlerinin başlatılması için gerekli kayıt işlemlerinin yapılarak takibi hedefleniyor.

Siverek Kaymakamlığı sosyal medya hesabından projeyle ilgili şu paylaşımda bulundu: 

"Uyuşturucu ve uyarıcı maddenin gençlerimizi ele geçirmesine izin vermeyecek, gençlerimizi kaderlerine terk etmeyeceğiz. Bu proje ile gerekli tedavi işlemlerinden sonra bağımlı bireylerimizin rehabilitasyon sürecini kurslarımız ile destekleyerek adaptasyon süreçlerini hızlandırıyoruz."

Proje kapsamında bağımlı bireylere yönelik psikolojik ve sosyal destek de sağlanacak. Bağımlı bireyler, tedavi sürecinin ardından meslek edindirme kurslarına yönlendirilerek, yeniden topluma kazandırılmaları sağlanacak.

Siverek Kaymakamlığı'ndan madde bağımlılığıyla mücadeleye yeni soluk

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.