DEM hangi parti ile anlaşacak?

DEM Parti'nin başta İstanbul olmak üzere birçok ilde aday gösterip göstermemesi diğer rakiplerini daha çok ilgilendiriyor. En çok merak edilen illerin başında ise İstanbul geliyor. İstanbul'da aday gösterirse CHP'nin adayı İmamoğlu'nu olumsuz, AK Parti'nin adayı Kurum'u ise olumlu etkileyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

DEM hangi parti ile anlaşacak?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerel seçimlere iki ay kala siyasi partiler arasındaki iş birliği görüşmeleri sona yaklaşırken, gözler CHP ve DEM Partisi'nin İstanbul'da iş birliği yapıp yapmayacağına çevrildi.

 Yerel seçimlere iki ay kala siyasi partiler arası iş birliği görüşmelerinde sona gelindi. AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cdumhur İttifakı’nda gözler Yeniden Refah Partisi’nin kararına çevrildi. Muhalefet cephesinde ise İYİ Parti, Memleket Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile bir iş birliği olmayacağı ortaya çıktı. Gözler CHP’nin DEM Parti ile görüşmelerinin nasıl sonuçlanacağında. Muhalefetin İstanbul'da iş birliği yapıp yapmayacağı ve DEM Parti'nin İstanbul'da aday çıkarıp çıkarmayacağı soruları gelecek hafta yanıt bulacak.

CUMA GÜNÜ KRİTİK TOPLANTILAR YAPILACAK

Bir süredir İstanbul, Adana, Mersin, Ardahan gibi kentlerde iş birliği sağlamak amacıyla görüşmelerini sürdüren CHP ve DEM Parti, bu hafta kritik bir viraja giriyor. İki partinin de önemli kararlar alacağı MYK toplantıları cuma günü gerçekleşecek. CHP MYK'nın Çankaya, Kadıköy, Bakırköy gibi çok güçlü olduğu İstanbul ilçeleri ile Esenyurt, Adalar gibi DEM Parti ile iş birliği yapma olasılığı bulunan ilçelerinin adaylarını gündemine alması ve PM'ye sunması bekleniyor. DEM Parti'nin de batıda aday çıkarma kararı verdiği yeni seçim çevrelerini açıklayabileceği ve İstanbul'la ilgili tutumunu netleştirebileceği ve önümüzdeki hafta da son kararını kamuoyuyla paylaşacağı kaydediliyor.

DEM'DE ADAY ÇIKARMA EĞİLİMİ GÜÇLENİYOR

DEM Parti ile CHP'nin olası iş birliği ve DEM Parti'nin İstanbul kararına ilişkin iki partiden gelen açıklamaların tonuysa birbirinden farklı. CHP'li kurmaylar, DEM Parti'nin aday çıkarmayacağına dair güçlü kanaatini ifade ederken iki partinin uzlaşmaya çok yakın olduğunu kaydediyor. DEM Parti kurmayları ise CHP ile uzlaşmaya dair samimi bir niyet olsa da parti içindeki tartışmalar dikkate alındığında aday çıkarma eğiliminin güçlendiğini vurguluyor.

İSTANBUL'DA ADAY ÇIKARSA CHP'YE ZARAR VERİR

DEM Parti İstanbul'da aday gösterirse CHP'nin adayı İmamoğlu'nu olumsuz, AK Parti'nin adayı Kurum'u ise olumlu etkileyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

 

 

 

DEM hangi parti ile anlaşacak?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.