Dilan Polat soruşturmasında flaş gelişme: El koyma kararı ortaya çıktı

Dilan Polat hakkında ilk soruşturmayı başlattıktan sonra emekli olan eski savcı Kökçü, evinde arama yapıldığı ve dijital materyallere el konmasıyla ilgili HSK kararının belgesi ortaya çıktı.

Dilan Polat soruşturmasında flaş gelişme: El koyma kararı ortaya çıktı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yürüttüğü Dilan Polat dosyasıyla son dönemde sıkça gündeme gelen ve Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK)’nin görev değişikliği kararı sonrası hakkında çıkan haberlerin ardından emekli olan savcı Gökalp Kökçü hakkında birden fazla HSK soruşturması açıldığı gündeme gelmişti.

G.K. hakkında HSK’nın yürüttüğü soruşturmalardan biri, Dilan Polat ve Bahis soruşturmaları dosyalarından sızıntılarla ilgiliydi. Geçen hafta, HSK’nın Savcı Gökalp Kökçü hakkında dijital materyallere el koyma kararı aldığı iddiası gündeme gelmişti. 

Cumhuriyet'ten Barış Terkoğlu'nun haberine göre; HSK’nin geçen hafta pazartesi aldığı o kararın belgesi ortaya çıktı.

HSK kaynaklarının verdiği bilgiye göre, soruşturma kapsamında savcı Gökalp.Kökçü'nün dijital materyallerine incelenmek üzere geçen hafta pazartesi günü el konulma kararı aldığı haberleri çıkmıştı.

Dilan Polat dosyasıyla gündeme gelen ve Hrant Dink davası da dahil olmak üzere pek çok kritik davada savcılık yapmış G.K.’nın görev yeri HSK tarafından değiştirilmişti. Erzurum’a atanan G.K. bunun üzerine emekli olmuştu. G.K. hakkında yürütülen HSK soruşturmaları bu dönemde gündeme gelmişti.

'İTİBAR SUİKASTI DÜZENLENİYOR'

Kökçü, iddiaları yalanlarken şu ifadeleri kullanmıştı: “Merhabalar, pazartesi gününden bu yana hakkımda yapılan asılsız ve yalan haberleri şaşkınlık ve dehşet içinde izliyorum, ilgili kişi ve kurumlardan bu ana kadar bir düzeltme gelmediği için yazma gereği duydum. Konutumda yapılan bir arama, buna bağlı olarak dijitallere el koyma ve imaj alma işlemleri yapılmamıştır, Bu konuda bana yapılan resmi bir tebligatta bulunmamaktadır. Yapılan haberler yalan ve gerçek dışı olup tarafıma bir itibar suikastı süreci yaşatılmaktadır. Önümüzdeki sürece bağlı olarak yaşadığım bu olayların gerçek nedenleriyle ilgili kamu oyuna tarafımdan ayrıntılı açıklama yapılacaktır.

 

Dilan Polat soruşturmasında flaş gelişme: El koyma kararı ortaya çıktı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.