Doğanın şifa mucizesi: Şanlıurfa’da fiyatı 20 lira! Ömrünüze ömür katıyor

Günümüzde sağlıklı beslenmenin önemine dair farkındalık giderek artarken, doğanın bize sunduğu şifalı bitkiler de ilgi odağı haline geliyor. Bu bitkilerden biri de sofralarımızda sıkça gördüğümüz pazı. Şanlıurfalı babaannelerimizin bilgeliği ve doğanın sunduğu zenginlikle harmanlanan bu sebzenin, sağlığımıza birçok katkısı bulunuyor.

Doğanın şifa mucizesi: Şanlıurfa’da fiyatı 20 lira! Ömrünüze ömür katıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğada yetişen ve şifanın ta kendisi olarak görülen pek çok bitki bulunuyor. Bitkilerin vücudumuza sağlamış olduğu faydalar özellikle kalp ve damar sağlığını etkileyerek kritik pek çok hastalığa karşı korunma sağlıyor.

Bu bitkilerden biride Şanlıurfalı babaannelerimizin geçmişte mutfaklarında sıkça kullandığı pazı. Birçok farklı yemek tarifi yapılan bu bitkinin Şanlıurfa’daki fiyatı sadece 20 TL. 

PAZININ FAYDALARI

Şifa deposu bu bitki, birçok sağlık sorununa ve yaşlanmaya karşı etkili bir besindir. İşte Pazının saymakla bitmeyen faydaları.

 

KANSIZLIĞA SON VEREN DEMİR DEPOSU

Pazı, içerdiği yüksek demir oranıyla dikkat çekiyor. Özellikle kansızlık sorunu yaşayanlar için adeta bir kurtarıcı olan bu sebze, düzenli tüketildiğinde kırmızı kan hücresi üretimini destekleyerek kansızlıkla mücadelede etkili olabiliyor. 100 gramında yaklaşık 3.00 mg demir barındıran pazı, demir eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkan yorgunluk ve halsizlik gibi semptomları da hafifletiyor.

VİTAMİN VE MİNERAL DEPOSU:

Pazı, içerisinde bulunan C, D, A ve K vitaminleri ile birlikte magnezyum gibi önemli mineralleri barındırarak vücut için gerekli olan besin öğelerini sağlıyor. Düzenli tüketildiğinde vitamin eksikliğini önleyen pazı, sağlıklı bir yaşam için gerekli olan dengeli beslenme konusunda önemli bir rol oynuyor.

SİNDİRİM DOSTU VE BAĞIRSAK SAĞLIĞI:

Lifli yapısı sayesinde pazı, sindirim sistemi için oldukça dostane bir sebze olarak öne çıkıyor. Hazımsızlık sorunlarını azaltan pazı, bağırsak florasını güçlendirerek kabızlığın önüne geçiyor. Aynı zamanda gaz sorunlarına karşı da etkili olan pazı, emziren annelerin doktor onayıyla güvenle tüketebileceği bir sebze olarak öne çıkıyor.

KALP SAĞLIĞINI KORUYAN GÜÇLÜ MÜTTEFİK:

Pazı, içerdiği yüksek nitrat oranı sayesinde kalp sağlığını olumlu yönde etkiliyor. Kan pıhtılaşmasını önleyen pazı, kardiyovasküler rahatsızlık riskini azaltarak kalp krizi ve felç gibi ciddi durumların önüne geçebilir.

 

BASURA İYİ GELEN DOĞAL DESTEK:

Pazı, idrar söktürücü özelliği ile bilinir ve enfeksiyonların boşaltımda kolaylıkla atılmasına yardımcı olabilir. Aynı zamanda basur ve hemoroid gibi sorunlarla mücadelede de pazının tüketilmesi önerilmektedir.

DİYABET HASTALARINA ŞİFA KAYNAĞI:

Siringik asit ve lif içeriği ile pazı, kan şekerini dengelemede etkili olabilir. Diyabet riski taşıyan bireylerin bu sebzeyi düzenli olarak tüketerek risklerini azaltmalarına yardımcı olabilir.

Ancak unutulmamalıdır ki, her besinde olduğu gibi pazı tüketiminde de aşırıya kaçmamak önemlidir. Hamileler, kronik hastalığı olanlar ve alerjik reaksiyon geçmişi bulunan bireylerin bu bitkiyi tüketmeden önce doktorlarına danışmaları önerilir.

Doğanın şifa mucizesi: Şanlıurfa’da fiyatı 20 lira! Ömrünüze ömür katıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.