Rocky filminin Apollo Creed'i, oyuncu Carl Weathers hayatını kaybetti!

Carl Weathers, 1976 yapımı 'Rocky' filminde Sylvester Stallone'un canlandırdığı Philadelphia'lı boksör 'Rocky Balboa'nın rakibi 'Apollo Creed' olarak unutulmaz bir performans sergileyerek akıllarda yer etti. ABD'li aktör, serinin devam filmlerinde de yer alarak başarılı kariyerine imza attı. Ancak, 76 yaşında hayata veda etti.

Rocky filminin Apollo Creed'i, oyuncu Carl Weathers hayatını kaybetti!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Son olarak 2021 yılında, 'The Mandalorian' dizisindeki muhteşem performansıyla Emmy adaylığı elde eden ve 'Greef Karga' karakteriyle hayranların kalbinde taht kuran Carl Weathers'ın vefatıyla ilgili üzücü bir haber duyuldu.

Dünya çapında tanınan 76 yaşındaki ünlü oyuncu, geçtiğimiz Perşembe günü evinde yaşamını yitirdi. ABD'li aktörün ailesi yaptığı açıklamada, "Carl Weathers, 1 Şubat 2024 Perşembe günü uykusunda huzur içinde öldü. Carl olağanüstü bir hayat yaşayan olağanüstü bir insandı. Sinemaya, televizyona, sanata ve spora yaptığı katkılarla silinmez bir iz bıraktı. Dünya çapında nesiller boyu tanındı. O çok sevilen bir kardeş, baba, büyükbaba, ortak ve arkadaştı" denildi.

Arnold Schwarzenegger, eski rol arkadaşı için duygusal bir veda paylaşımı yaptı.


CARL WEATHERS KİMDİR?

Usta oyuncu, 14 Ocak 1948'de New Orleans, Louisiana'da dünyaya geldi. Sinema kariyerine 1973 yapımı 'Magnum Force' (Silahın Gücü) filmiyle adım atan Weathers, öncesinde profesyonel futbolculuk da yapmıştı.

ABD'li aktör, Sylvester Stallone ile oynadığı Oscar ödüllü 'Rocky' filmindeki ikonik Apollo Creed karakteriyle dünya çapında tanındı. 1987'de ise Arnold Schwarzenegger ile birlikte 'Predator' (Av) filminde rol aldı.

'Amerikan rüyası'nın simgesi olarak betimlenen Weathers, 'Rocky IV' ve 'Action Jackson' gibi filmlerde önemli roller üstlendi. Ayrıca 'Happy Gilmore' gibi yapımlarda da yer aldı. 50 yıllık kariyerinde sadece oyunculukla kalmayıp, 'The Mandalorian' dizisinde yönetmenlik de yaptı.

Rocky filminin Apollo Creed'i, oyuncu Carl Weathers hayatını kaybetti!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.