Coşkun: Toplu sözleşme kararı ile artış alınmalı

TÜİK tarafından açıklanan ocak ayı enflasyon rakamlarının ardından Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, enflasyonun yüksek seviyelerde seyretmesinin kamu görevlileri için zorlu bir yıl geçirme ihtimalini artırdığını belirtti.

Coşkun: Toplu sözleşme kararı ile artış alınmalı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memur Sendikaları Konfedarasyonu (Memur-Sen) Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından ocak ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yazılı basın açıklaması yaptı. 

TÜİK'in Ocak ayı enflasyon rakamlarının yüzde 6,70 olarak açıklandığını ve yıllık enflasyonun yüzde 64,9'a ulaştığını hatırlatan Coşkun, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde 2024 yılı enflasyon beklentisinin yüzde 33 olarak açıklanmasına rağmen, son beklenti anketine göre bu rakamın yüzde 42'ye yükseltildiğini ifade etti.

Coşkun, piyasa koşulları göz önüne alındığında, maaş ve ücret artışlarının enflasyon farkının belirleyici olacağını vurgulayarak, "Memur-Sen'in piyasa gerçeğini yansıtan haklı ve adil tekliflerine 'evet' denilseydi, kamu görevlileri enflasyon farkı ile değil toplu sözleşme kararı ile artış alacaktı." dedi.

Ayrıca, kış aylarının gelmesiyle birlikte hissedilen enflasyonun daha da belirginleştiğini dile getiren Coşkun, 1 Ocak itibariyle maaş ve ücret artışlarının market ürünlerine, piyasa fiyatlarına ve zorunlu giderlere yansıdığını, bu durumun ekonomik olarak hissedildiğini söyledi.

Memur-Sen olarak beklentilerinin, fiyat istikrarı noktasında alınan tedbirlerin ve önlemlerin bir an önce piyasalara yansıması, enflasyonu tetikleyen geçici etkilerin ortadan kaldırılması, kamu görevlilerinin enflasyon kayıplarının son bulması ve fiyat istikrarının sağlanması olduğunu belirten Coşkun, yetkililere çağrıda bulunarak, "Kamu görevlilerimiz enflasyon farkı ile değil, toplu sözleşme kararı ile artış almalıdır." ifadelerini kullandı.

 

Coşkun: Toplu sözleşme kararı ile artış alınmalı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.