HAK-İŞ ve Türk İş'ten ortak ses: Kamu işçilerine ek zam ve kadro!

Türk İş ve Hak İş'ten kamu işçilerine ek zam ve taşerona kadro çağrısı geldi.

HAK-İŞ ve Türk İş'ten ortak ses: Kamu işçilerine ek zam ve kadro!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kayabaşı ve Türk İş Genel Başkanı yaptığı açıklamada kamu işçilerine ek zam yapılması gerektiğini ve taşerona kadro sorununun artık çözülmesi gerektiğini söyleyerek hükümete çağrıda bulundu.

Bir yazılı açıklama yapan Kayabaşı, asgari ücret, memur ve emeklilerin ücretlerinde yapılan iyileştirmelerin olumlu olduğunu söyleyerek, "Ancak artan hayat pahalılığı ve alım gücünün sürekli düşmesi üzerine toplumun pek çok kesimine yapılan yüzde 49,25'lik artıştan faydalanamayan tüm kamu işçilerinin, yüzde 49,25'lik ücret artışından yararlandırılması gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yapılan zamların ardından kamu işçilerine de ek zam yapılması gerektiğini söyleyen Kayabaşı, şu ifadeleri kullandı:

“Kamuda bozulan ücret dengesinin giderilmesi, açılan ücret makasının dengelenmesi ve çalışma barışı ve huzurunun sürdürülebilmesi adına hükümete çağrıda bulunuyoruz. Konfederasyonumuz HAK-İŞ, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşveren Sendikası (TÜHİS) ve hükümetimiz arasında 29 Ocak 2024 tarihinde imzalanan ek çerçeve anlaşma protokolü ile yürürlük süreleri farklı olan toplu iş sözleşmelerinin zam dönemlerinde yüzde 32,57'lik ücret zammı verilmesi yönündeki düzenlemeyi olumlu buluyoruz. Ancak tüm kamu işçisinin yüzünü güldürecek ve ocak ayından itibaren geçerli olacak bir düzenleme ile KÇP'ye yeni bir ek protokol daha yapılarak toplumun tüm kesimlerine yapılan yüzde 49,25'lik artışın tüm kamu işçilerine yansıtılması önem arz etmektedir.”

TÜRK İŞ'TEN KADRO VE ZAM AÇIKLAMASI

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise yaptığı açıklamada 700 binden fazla kamu işçisinin haklarının Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ile belirlendiğini, imzalanan dönemde hayli yüksek olan sözleşmedeki oranların yüksek enflasyon karşısında eridiğini söyleyerek ek zam çağrısında bulundu.

Kamu işçilerinin ücretlerinde yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu, ek zam mı iyileştirme mi ne deniyorsa bir zam yapılması gerektiğini söyledi. Ergün Atalay yaptığı açıklamada taşeron işçilere verilen kadro sözünün de yerine getirilmesinin altını çizdi.

HAK-İŞ ve Türk İş'ten ortak ses: Kamu işçilerine ek zam ve kadro!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.