YRP’nin Eyyübiye adayı Mehmet Ekinci oldu

Yeniden Refah Partisi Eyyübiye Belediye Başkan adayı, eski Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci oldu.

YRP’nin Eyyübiye adayı Mehmet Ekinci oldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Yeniden Refah Partisi'nden Eyyübiye Belediye Başkan adayı oldu.

2014-2019 yılları arasında AK Parti'den Eyyübiye Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Ekinci, yeniden Refah Partisi'ne katılarak Eyyübiye’den aday gösterildi.

 Ekinci'ye parti rozetini Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan taktı.

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı, Ekinci’nin adaylığını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. 

Partiden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2014-2019 yılları arasında Şanlıurfa Eyyübiye Belediye Başkanı olarak görev yapan Mehmet Ekinci partimize katılarak Eyyübiye Belediye Başkan Adayımız oldu. Eyyübiye’ye ve partimize hayırlı olsun”.

MEHMET EKİNCİ KİMDİR?

1970 yılında Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinin Turluk Mahallesinde doğdu.

Doğduğu köyde okul olmadığı için en yakın köy okulu olan Yediyol Köyü İlkokulu’ndan 5 yıl yaya olarak gidip gelerek 1982 yılında mezun oldu.

1985 yılında Gazi Ortaokulu’ndan, 1988 yılında Gazi Lisesi’nden, 1992 yılında da Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu.

Kamudaki iş hayatına mezuniyetinin hemen akabinde, 1993 yılında Vali Akbulut Meyve Fidanlığı’nda Ziraat Mühendisi olarak başladı.

Milli Eğitim bünyesinde 1997-2001 yılları arasında 1 yıl öğretmenlik 2 yıl Akçakale Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yaptı.

2001 Yılında Tarım Bakanlığı’na geçiş yapan Ekinci 2001-2005 yılları arasında Akçakale İlçe Tarım Müdürü olarak görev yaptı.

2005-2006 Yıllarında Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü’nde Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü, 2006-2008 yılları arasında Şanlıurfa İl Tarım Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu.

30 Mart 2014 Yerel Seçimleri için 1 Kasım 2013’te 6 yıldır yürüttüğü Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü’nden istifa etti. Doğduğu ilçeye hizmet amacıyla Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Eyyübiye Belediye Başkanı Adayı oldu. Yerel seçimlerden zaferle çıkan Mehmet Ekinci Merkez İlçe olan 370.000 nüfuslu Eyyübiye’nin ilk Belediye Başkanı oldu.

Türkiye’nin özel sektör tarafından yayınlanan ilk ve tek tarım gazetesi olan TeknoGAP’ın kurucuları ve yazarları arasındadır. Evli ve 5 çocuk babası olan Mehmet Ekinci İngilizce, Arapça ve Kürtçe bilmektedir.

YRP’nin Eyyübiye adayı Mehmet Ekinci oldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.