AK Parti ile DEM Parti arasında ‘adı konulmamış’ görüşmeler iddiası

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler yaklaşırken AK Parti ile DEM Parti arasında ‘adı konulmamış’ görüşmeler yapıldığı iddia edildi. DEM Parti’nin AK Parti’den 3 isteğinin bulunduğu ileri sürüldü.

AK Parti ile DEM Parti arasında ‘adı konulmamış’ görüşmeler iddiası

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler yaklaşırken siyasi partilerin de çalışmaları sürüyor. 

Başkent kulislerinde “AK Parti ile DEM Parti arasında, resmi bir nitelik kazanmamış görüşmeler yürütüldüğü” iddiaları ara ara gündeme geliyordu. Yerel seçimlere az bir süre kala söz konusu iddialar yeniden gündeme gelmeye başladı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, DEM Parti’nin, “İstanbul’da aday çıkarmama karşılığında AK Parti’den üç istekte bulunduğu ancak AK Parti’nin bu üç isteği de “geri çevirdiği” belirtiliyor. DEM Parti’nin AK Parti’den, “Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın kazanılması halinde, iktidarın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atamaması, cezaevinde bulunan ve durumu ağır olan bazı tutukluların salıverilmesi ve PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin kaldırılması yönünde taleplerde bulunduğu” iddia ediliyor. 

 

‘DEMİRTAŞ ÖNE SÜRÜLDÜ’ 

Ancak AK Parti’nin DEM Parti’nin bu üç isteğine, “Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve diğer belediye başkan adaylarının sicili temiz olması, terör örgütleriyle iltisaklı olmaması ve işbirliğinde bulunmaması halinde zaten belediyelere kayyım atanmadığı, Türkiye’nin terörle mücadelede katettiği mesafe ortadayken, elebaşı Öcalan’a yönelik tecritin kaldırılamayacağı ve durumu ağır olan bazı tutukluların salıverilmesinin mümkün olmadığı ancak durumlarının sağlık raporu ile kesinleşmesi halinde, prosedür gereği cezalarının ev hapsine çevrilebileceği” yanıtını verdiği öne sürülüyor. DEM Parti’nin, taleplerinin AK Parti tarafından kabul edilmemesi sonrasında ise geçen günlerde, “AK Parti’ye karşı İBB başkan adayı olarak eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın adaylığını öne sürdüğü” konuşuluyor.

Kaynak: Cumhuriyet

AK Parti ile DEM Parti arasında ‘adı konulmamış’ görüşmeler iddiası

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.