Şanlıurfa'da toplu taşıma kartlarında yeni dönem: Hepsi iptal edilecek!

Şanlıurfa'da toplu taşımada kart kullanımı tamamen değişiyor. Ülke genelinde uygulanacak yeni düzenleme için geri sayım başladı.

Şanlıurfa'da toplu taşıma kartlarında yeni dönem: Hepsi iptal edilecek!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da toplu ulaşım kartları artık yeni bir döneme adım atıyor. PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, bu yeni döneme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

YENİ DÜZENLEME ŞANLIURFA'DA BAŞLIYOR 

Gülten, yeni sistemin 2024 yılı sonunda ülkenin yüzde 50'sinden fazlasına ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Bir sonraki yıl ise bu sistemin ülke genelinde tamamen uygulanacağını açıkladı. Gülten, Türkiye Kart Projesi'nin ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirildiğini ve bu projenin, şehirlerarasında toplu taşıma kartlarının entegrasyonunu sağlayacağını vurguladı.

KARTLAR ENTEGRE EDİLECEK 

Gülten, 81 ilde geçerli olacak yeni sistemin detaylarını paylaştı. Türkiye Kart'ın, toplu taşıma kartlarının birbiriyle entegre olmasını sağlayan bir sistem olduğunu belirtti. Ayrıca, belediyelerin kendi kartlarını da çıkarmaya devam edeceğini ifade etti. Türkiye Kart'ın, ülke ekonomisine de katkı sağlayacağını dile getirdi.

GELECEKTE KULLANIMDAN KALKACAK MI? 

Gülten, ilerleyen dönemlerde Türkiye Kart'ın kullanımının artmasıyla diğer kartların kullanımdan kaldırılacağını belirtti. Türkiye Kart ekosisteminin karekod ve cep telefonuyla ödemeleri desteklediğini ekledi.

TÜRKİYE KART NELERİ KAPSAYACAK? 

Türkiye Kart, toplu ulaşımın yanı sıra POS ve ATM cihazlarında, belediye harçları ve vergi ödemeleri, otopark ödemeleri, taksi ödemeleri, yiyecek ve içecek otomatlarında kullanılabilecek. Ayrıca, PTT kanalları, bankalar ve devlet kurumları, online kanallar, mobil uygulama ve anlaşmalı iş yerleri üzerinden yükleme işlemleri de yapılabilecek.

 

Şanlıurfa'da toplu taşıma kartlarında yeni dönem: Hepsi iptal edilecek!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.