Aday gösterilmeyen başkandan halkına çağrı: Yarın herkesi bekliyorum!

Partisi tarafından aday gösterilmeyen ve “kırgınım” açıklamasında bulunan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, ilçe halkını yarın 14.00’te mesire alanına davet etti. Aday olacağı mesajını veren Yalçınkaya’nın yarınki toplantıda hangi partiyle yola devam edeceğini açıklayıp açıklamayacağı merak konusu oldu.

Aday gösterilmeyen başkandan halkına çağrı: Yarın herkesi bekliyorum!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Şanlıurfa’ya gelerek ilçe adaylarını açıkladı. İlçelerin büyük bölümünde mevcut başkanlarla yola devam etme kararı alınırken Akçakale için eski belediye başkanlarından Abdulhakim Ayhan aday gösterildi. Mevcut Başkan Mehmet Yalçınkaya da bugün sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile duruma tepki gösterdi. Adaylık sürecinde “iftira atıldığı ve kirli senaryolar oynandığını” iddia eden Yalçınkaya, “Beyazı siyah gibi gösterenlere, haksızlıklara sessiz kalanlara kırgınım. Urfamızı, yöremizi, geleneklerimizi bilmeyen, liste başına, atanmış ve gözümüzün içine bakarak yalan söyleyenlere kırgınım. Şüphesiz gerçekler ilahi adaletle er ya da geç tecelli edecektir” ifadelerini kullandı.

 

HALKA ÇAĞRIDA BULUNDU

Yalçınkaya’dan ikinci bir açıklama daha geldi. Sosyal medya hesaplarında bir video yayımlayan Başkan Yalçınkaya bu kez ilçe halkına seslendi ve herkesi yarın saat 14.00’te mesire alanı içerisindeki düğün salonunda düzenleyeceği toplantıya davet etti.

“Partiler aday belirleyebilir ama kararı sandık verir. Sandıkta yanlışı düzelteceğiz” diyen Mehmet Yalçınkaya, Akçakalelilere şu ifadelerle seslendi:

“Sevgili Akçakaleliler. Yarın saat 14.00’de mesire alanına bütün Akçakale halkını davet ediyoruz. Karar gününe davet ediyoruz. Akçakale kararını verecek. Bütün aşiretler, doğudan batıya kuzeyden güneye herkes, esnaf, işçisi, köylüsü, bu ilçeyi seven herkesi yarın bekliyoruz. Birlikte karar vereceğiz. Kararımız net ve kesindir. Neye karar verirse bu halk o karara saygı duyacağız. Herkesi; kadınıyla, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla mesire alanında bekliyoruz. Orada herkesin görüşünü dinleyeceğiz. Sandık her şeyin başıdır. Partiler aday belirleyebilir ama kararı sandık verir. Sandıkta yanlışı düzelteceğiz ve bu yanlıştan Akçakale tarihi zaferle çıkacak, bir destan yazacak bu destana da bütün Türkiye şahit olacak. Yarın 14.00’de herkesi mesire alanına, düğün salonunun olduğu yere bekliyoruz.”

Başkan Yalçınkaya’nın Yeniden Refah Partisi’nden aday olacağı iddia edilmişti. Çağrısında aday olacağı mesajını veren Başkan Yalçınkaya’nın yarınki toplantıda hangi partiyle yola devam edeceğini açıklayıp açıklamayacağı merak konusu oldu.

Kıymetli Akçakaleli hemşehrilerim!

Gün, sandığa ve kaderinize sahip çıkma günüdür.

🗓️9 Şubat Cuma günü (yarın)
🕑 Saat 14.00'de
Kadın, genç, yaşlı, demeden tüm halkımızı
📍Mesire Alanı/Düğün Salonuna bekliyorum. pic.twitter.com/p26sTUhWAt

— Mehmet YALÇINKAYA (@yalcinkayamehmt) February 8, 2024

Aday gösterilmeyen başkandan halkına çağrı: Yarın herkesi bekliyorum!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.