Bir zamanlar 1 numaraydı! Ünlü marka tamamen tarihe mi karışıyor

Bir zamanların alanında birinciliği kimselere kaptırmayan markası Nokia, cep telefonlarında farklı bir isimle yola devam etme kararı aldı. Özellikle akıllı telefona geçişten sonra zor yıllar geçiren şirket, eski başarısını arıyor.

Bir zamanlar 1 numaraydı!    Ünlü marka tamamen tarihe mi karışıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Finlandiyalı cep telefonu üreticisi HMD Global, kendi adı altında yeni bir ürün serisi başlatmayı planladığını duyurdu. Tanıtım videosunda Nokia'dan bahsedilmemesi, ikonik markanın akıllı telefon pazarından bir kez daha kaybolacağını gösterdi.

 

Şirket, geçtiğimiz hafta yayınlanan bir tanıtım videosunda "tüm zamanların klasiklerini" alıp onlara "modern özellikler" ekleyeceğini ve tasarımlarını yenileyerek müşterilerine HMD markası altında "yeni-staljik dumbphones" olarak tanımladığı ürünleri sunacağını açıkladı.

Nokia cep telefonları, markanın pazar payını akıllı telefonlara kaptırmaya başladığı 2011 yılına kadar dünyanın en çok satan telefonlarıydı. Ancak, Nokia 2014 yılında telefon bölümünü Microsoft'a sattı ve Microsoft da kısa süre içinde markayı ortadan kaldırdı.

Nokia'nın birkaç eski çalışanı tarafından kurulan HMD, 2016 yılında Microsoft cep telefonu işini satın alıp markayı yeniden canlandırana kadar Nokia telefonların öldüğü düşünülüyordu.

HMD Global'in CEO'su Jean-Francois Baril geçen yıl yaptığı açıklamada, Microsoft ile lisans anlaşmasının 2026'da sona ermesi nedeniyle HMD markalı ürünlerin Nokia ürünleriyle bir arada var olacağını belirtti. Bu, Nokia'nın tarihiyle HMD'nin modern yaklaşımını bir araya getirerek, gelecekteki stratejik adımlarını şekillendirecek önemli bir gelişmedir.

 

Bir zamanlar 1 numaraydı! Ünlü marka tamamen tarihe mi karışıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.