Neredeyse her evde kullanılıyor! Ünlü deterjan firmasına soruşturma açıldı

Rekabet Kurumu, çoğu evde kullanılan ünlü deterjan markası hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Neredeyse her evde kullanılıyor! Ünlü deterjan firmasına soruşturma açıldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rekabet Kurumu, evlerde yaygın olarak tercih edilen bir deterjan markası olan ABC Deterjan Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma başlattı. Kurumun açıklamasına göre, ABC Deterjan'ın alıcılarının yeniden satış fiyatlarını belirlemesiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ihlal edilmiş olabileceği iddiasıyla bir ön araştırma yürütüldü.

Yapılan ön araştırma sonucunda Rekabet Kurulu, elde edilen bilgi, belge ve tespitleri yeterli buldu ve ABC Deterjan Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında derinlemesine bir soruşturma başlatılması kararı aldı. Ancak, bu kararların şirketin Kanun'u ihlal edip etmediğine dair kesin bir sonuç taşımadığı belirtildi.

Rekabet Kurumu'nun aldığı kararlar, ABC Deterjan'ın yanı sıra diğer şirketlerin de fiyat politikalarının incelendiği bir sürecin başlangıcı olarak değerlendiriliyor. Bu süreçte, hakkında soruşturma başlatılan şirketlerin yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceği vurgulanıyor.

ABC Deterjan, 1972 yılında tamamen yerli sermaye ile Başer Kimya adı altında kurulmuş ve kimyasal hammadde üretimiyle faaliyet göstermeye başlamıştı. Daha sonra deterjan üretimine geçen şirket, 2008 yılında marka satın alarak tamamen yerli ve milli bir hale geldi. 2010 yılında ismi ABC Deterjan olarak değiştirilen şirket, bugün evlerde sıkça tercih edilen bir marka konumunda bulunuyor.

Top of Form

 

 

 

 

Neredeyse her evde kullanılıyor! Ünlü deterjan firmasına soruşturma açıldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.