Şanlıurfalılar dikkat! Yeni düzenlemeler yolda

Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Fatih Karahan, kredi kartı harcamalarındaki artışa dikkat çekerek, bu konuda düzenleme yapacaklarını kaydetti.

Şanlıurfalılar dikkat! Yeni düzenlemeler yolda

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yeni Başkanı Fatih Karahan, kredi kartı harcamalarındaki artışın farkında olduğunu belirterek, bu konuda düzenlemeler yapacaklarını açıkladı. Başkan Karahan, enflasyon raporu toplantısında yaptığı önemli açıklamalarda, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kredi kartı kullanımındaki artışlara ilişkin soruya cevap verirken, "Aralık ayında kredi kartı harcamalarında bir artış gözlendi. Bu durumu not ettik ve dikkatle takip ediyoruz. Ancak bu artışın geçici mi yoksa kalıcı mı olduğu henüz kesin değil. Asgari ücret artışının beklendiği bir dönemde, bazı harcamaların öne çekilmiş olabileceğini düşünüyoruz. Ancak bağımsız olarak, kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda üzerinde çalıştığımız birkaç fikrimiz var ve çalışmalarımız devam ediyor. Belirli bir aşamaya geldiğimizde, kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamalarda da kredi kartı harcamalarına sınırlama getirileceği sinyali verilmişti. Bu bağlamda kredi kartı limitleri ve taksit sayılarına yönelik yeni düzenlemelerin gündemde olduğu öngörülüyor.

Şanlıurfalılar dikkat! Yeni düzenlemeler yolda

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.