81 ilde "çakar lamba" denetimi: Ceza yağdı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar lamba) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan kişilere karşı yapılan denetimlerde bin 433 sürücünün tespit edildiğini ve 9 milyon TL para cezası uygulandığını açıkladı.

81 ilde "çakar lamba" denetimi: Ceza yağdı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından, 81 ilin Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerince Ocak ayında tarihlerinde "ışıklı ya da sesli uyarı cihazlarını mevzuatta izin verilmeyen araçlarda kullanan" kişilere yönelik yapılan denetimlerle ilgili bilgi verdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı koordinesinde, Ocak ayı içerisinde yapılan denetimlerde, mevzuata izin verilmeyen araçlara takılan ışıklı ve sesli uyarı işareti bulunan cihazları kullanan bin 433 sürücüye ceza uygulandı.

Denetimler kapsamında 9 milyon 227 bin TL para cezası uygulandı.  

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak Kullanan (Çakar Lamba) Sürücülere Karşı Denetimlerimiz Aralıksız Sürecek. Her zaman ifade ettiğimiz gibi, Trafikte Önceliğimiz: “Önce İnsan” Görevi sırasında Işıklı ya da Sesli Uyarı İşareti Bulunan Cihazları kullanan ambulans, itfaiye ve polis gibi araçlarımızın trafikteki önceliği, insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yöneliktir." ifadelerini kullandı.

 

81 ilde "çakar lamba" denetimi: Ceza yağdı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.