TOKİ evi çıkınca gündem olmuştu! Şanlıurfa vekili deprem konutundaki hak sahipliğinden vazgeçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Şanlıurfa’da gerçekleşen deprem konutları teslim töreninde, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı'ya da konut çıkması kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu. Konuyla ilgili daha önce de açıklama yapan Yazmacı, bugün yaptığı açıklama ile hak sahipliğinden feragat ettiğini açıkladı.

TOKİ evi çıkınca gündem olmuştu! Şanlıurfa vekili deprem konutundaki hak sahipliğinden vazgeçti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da AFAD ve TOKİ işbirliğiyle inşa edilen deprem konutları, 7 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hak sahiplerine teslim edildi. Kura yöntemiyle dağıtılan konutlardan biri, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı'ya çıkınca kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu. 

Şanlıurfa deprem konutları kura çekimi

Yaşanan tartışmaların ardından Milletvekili Yazmacı, bir açıklama yapmıştı. Yazmacı, yaptığı açıklamada, "Yasal bir hakkın kullanımını sansasyonel bir olaymış gibi sunmak habercilik değil, eğer hakkım olmamasına rağmen, bir şekilde bana bir ayrıcalık yapıldığı bilgisi varsa bunu çekinmeden her yerden paylaşmaktır gazetecilik." İfadelerini kullanmıştı. 

Şanlıurfa deprem konutları kura çekimi

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yapan Asuman Yazmacı, hak sahipliğinden feragat ettiğini açıkladı. 

Yazmacı’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Doğduğum, büyüdüğüm, annemden kalan ve ablamın da hakkı bulunan evimizin 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alıp yıkım kararı çıkmasının ardından hak kaybı yaşanmaması, bir konut çıktığında da ihtiyaç sahibi bir aileyle paylaşılması düşüncesiyle yaptığım bir başvuru hususunda, bir anda tek bir merkezden düğmeye basılmış gibi organize bir şekilde itibar suikasti yapılmaya çalışıldı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı

Benim ihtiyaç sahiplerine, özellikle 6 Şubat depreminde neler yaptığıma en çok depremzede kardeşlerim şahittir. Ancak, bunları birilerine reklam yapmanın hiçbir zaman peşinde olmadım. 

Araştırıp doğruyu öğrenmeden; bir yolsuzluk, hukuksuzluk, ahlaksızlık yakalamışlar gibi saldıranları, kamuoyuna açık, noter huzurundaki bir kurayı siyasi istismara dönüştürenleri muhatap alıp cevap vermeyi düşünmem bile. Sadece, bu dezenformasyon nedeniyle varsa gönlünde, zihninde küçük bile olsa “acaba” sorusunu oluşturduğum samimi vatandaşlarımız için bu konuyu açıklama gereği duyuyorum. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, hükümetimizin ve partimizin depremin ardından gösterdikleri yoğun çabalara; birilerinin haksız ithamları yüzünden halel gelmemesi adına HAK SAHİPLİĞİMDEN feragat ettim”.

TOKİ evi çıkınca gündem olmuştu! Şanlıurfa vekili deprem konutundaki hak sahipliğinden vazgeçti

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.