Şanlıurfa milletvekiline TOKİ evi çıkınca gündem oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla 7 Şubat'ta gerçekleşen deprem konutları teslim töreninde, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı'ya da konut çıkması tartışmalara neden oldu. Yazmacı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yasal bir hakkın kullanımını sansasyonel bir olaymış gibi sunmak habercilik değil, eğer hakkım olmamasına rağmen, bir şekilde bana bir ayrıcalık yapıldığı bilgisi varsa bunu çekinmeden her yerden paylaşmaktır gazetecilik" dedi.

Şanlıurfa milletvekiline TOKİ evi çıkınca gündem oldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Şanlıurfa'da AFAD ve TOKİ işbirliğiyle inşa edilen deprem konutları, 7 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hak sahiplerine teslim edildi. Kura yöntemiyle dağıtılan konutlardan biri, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı'ya çıktı. Yaşanan bu durum, kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı

Milletvekili Yazmacı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yasal bir hakkın kullanımını sansasyonel bir olaymış gibi sunmak habercilik değil, eğer hakkım olmamasına rağmen, bir şekilde bana bir ayrıcalık yapıldığı bilgisi varsa bunu çekinmeden her yerden paylaşmaktır gazetecilik." dedi.

Öte yandan, Yazmacı bu konutun kura ile kendisine çıktığını sonradan öğrendiği ve hiçbir ayrıcalık beklemeden başvuruda bulunduğu vurguladı.

Yazmacı konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“ ‘Asrın Felaketi’ olan, 11 ilimizi etkileyen 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde binlerce vatandaşımız gibi benim de evim yıkıldı. Olması gerektiği şekilde hiçbir ayrıcalık beklentim ve isteğim olmadan, her afetzede Türk vatandaşının hakkı olduğu gibi TOKİ’nin konutlarına başvuruda bulunmuştum. NOTER huzurunda yapılan “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası”nda bana da bir evin çıktığı bilgisini, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da kentteki o günkü programları nedeniyle sonradan öğrendim. Her vatandaşımız gibi benim de hakkım olan bir hususta, önce yasal süreçler işletilerek yaptığım başvuru ve adil şekilde noter huzurunda yapılan kurayı bir ayrıcalık gibi sunmak en basit tabiriyle dezenformasyon, çarpıtmadır. Yasal bir hakkın kullanımını sansasyonel bir olaymış gibi sunmak habercilik değil, eğer hakkım olmamasına rağmen, bir şekilde bana bir ayrıcalık yapıldığı bilgisi varsa bunu çekinmeden her yerden paylaşmaktır gazetecilik”.

Şanlıurfa milletvekiline TOKİ evi çıkınca gündem oldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.