Hakan Aran’dan uyarı! Kredi kartı olanlar ve seçim öncesi dolar alanlar dikkat

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, kredi kartlarıyla yapılan lüks tüketimin sınırlandırılması gerektiğini söyledi. 20 bin TL altına limit gelmemesi gerektiğini belirten Aran, seçim öncesi dolar alanlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Hakan Aran’dan uyarı! Kredi kartı olanlar ve seçim öncesi dolar alanlar dikkat

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kredi kartlarına yönelik düzenleme beklentileri artıyor. Para politikasında sıkı duruşa rağmen kredi kartı harcamalarındaki yavaşlama istenilen seviyede değil. 

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, kredi kartlarıyla yapılan lüks tüketimin sınırlandırılması gerektiğini söyledi. Aran, kartlarda sınırlandırma için alt limitin 20 bin lira olması gerektiğini de belirtti.

Hakan Aran, son dönemde sıkça konuşulan kredi limitlerine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

Aran, kredi kartlarında 20 bin, bireysel tüketici kredilerinde de 100 bin liranın altına sınırlama gelmemesi gerektiğini belirterek, "Bu artık hayatımızın bir parçası Bu limitlere kısıt getirmek akıldan bile geçmemeli" dedi.

Para politikasına ilişkin beklentilerini de paylaşan Aran, sıkılaşma sonrası beklenen rahatlamanın ilk 9 aydan sonra başlayacağını kaydetti.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, geçen hafta yaptığı açıklamasında, kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşündüklerini belirtti. Aran, "Bu konuda birkaç fikrimiz var, çalışmalarımız sürüyor. Belirli bir aşamaya geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

DOLAR ALANLAR DİKKAT 

Son olarak, seçim öncesi döviz alışverişlerine değinen Aran, bu durumun bilindik bir davranış olduğunu ifade ederek, dolar alanların karlı çıkmayacağını vurguladı. Ancak, bu davranışın bir öğrenme süreci olduğunu belirten Aran, seçim öncesi dövize yönelmenin uzun vadeli bir kazanç getirmeyeceğini dile getirdi.

Hakan Aran’dan uyarı! Kredi kartı olanlar ve seçim öncesi dolar alanlar dikkat

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.