Menzil şeyhlerine TOKİ’nin deprem konutu çıkmıştı! Muhtardan açıklama geldi

Adıyaman’da yapılan kura sonucunda Menzil şeyhlerine TOKİ deprem konutları çıkmasına ilişkin Göçeri Mahalle Muhtarı Mehmet Erdem’den açıklama geldi. Yapılan haberlerin kasıtlı ve yıpratma amaçlı olduğunu dile getiren Erdem, “Bu aileye ayrıcalık tanınmadı. Hak sahibiydi, kurada ismi çıktı.” dedi.

Menzil şeyhlerine TOKİ’nin deprem konutu çıkmıştı! Muhtardan açıklama geldi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adıyaman’da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 8 Şubat’ta, depremlerin ardından evleri yıkılan veya ağır hasarlı olan vatandaşlar için deprem konutu kurası düzenlenmişti.

Yapılan kuru çekimi sonucunda Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Göçeri Mahallesi’nde 13 kişiye deprem konutu çıktığı ancak bu 13 kişiden 7’sinin Menzil Cemaati’ni yöneten Elhüseyni ailesi olduğu anlaşılmıştı.

MUHTARDAN AÇIKLAMA

Kamuoyunda tepkilere neden olan bu olayın ardından Göçeri Mahalle Muhtarı Mehmet Erdem’den açıklama geldi. 

Bölgede bulunan, Elhüseyni ailesine ait 3 katlı bir binanın depremde ağır hasar aldığını belirten Erdem, “Göçeri köyüne bağlı Buhara (Belin) mezrasındaki evler yıkıldı veya ağır hasar aldı. Elhüseyni Ailesi’nin mezramızda bulunan 3 katlı bir binada depremde ağır hasar aldı. Evleri yıkılan ve ağır hasar alan 13 hak sahibi kuraya dahil edildi. Mezramızda toplam 17 konut inşa ediliyor. Bu kurada 13 hak sahibinin tamamına konut çıktı" dedi.

ERDEM: AYRICALIK YAPILMADI

Menzil şeyhlerine deprem konutları çıkması için hiçbir ayrıcalık yapılmadığını ileri süren Erdem konuşmasına şöyle devam etti:

“Bunlardan 6’sı Elhüseyni Ailesi mensubudur. Bu aileye ayrıcalık tanınmadı. Hak sahibiydi, kurada ismi çıktı. Herhangi bir ayrıcalık yada farklı bir uygulama yok. Yapılan haberler kasıtlı ve yıpratma amaçlıdır”.

Menzil şeyhlerine TOKİ’nin deprem konutu çıkmıştı! Muhtardan açıklama geldi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.