Muhtar adayları dikkat! Sakın bunları yapmayın, seçildikten sonra görevden alınabilirsiniz

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler yaklaşırken, muhtar adaylarının uyması gereken propaganda yasakları gündemde. Seçim öncesi bu kurallara uymamak, seçildikten sonra muhtarlıkların düşmesine bile sebep olabilir. İşte detaylar..

Muhtar adayları dikkat!   Sakın bunları yapmayın, seçildikten sonra görevden alınabilirsiniz

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 1 Ocak'ta başlattığı seçim takvimi işliyor. Bu takvime göre seçmenler, büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanı, belediye meclisi üyeliğinin yanı sıra muhtarlık ve ihtiyar heyeti için de oy kullanacak.

MUHTAR ADAYLARI DİKKATLİ OLMALI

Muhtar adaylarının seçim propagandası yaparken dikkat etmeleri gereken kurallar seçim yasalarında açıkça belirtilmiş durumda. Son zamanlarda bazı adayların bu yasaklara uymadığına dair şikayetlerin artması endişe verici.

SEÇİLDİKTEN SONRA GÖREVDEN ALINMA RİSKİ

Seçim öncesi propaganda yasaklarına uymayan muhtar adaylarının, seçildikten sonra görevden alınma riski var. Bu durum, yasalara uymamanın beraberinde getireceği yasal yaptırımların ciddiyeti, adayların ve destekçilerinin bu kurallara daha fazla dikkat etmesi gerektiğini ortaya koyuyor.

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte, propaganda yasaklarına uyulması ve seçim sürecinin adil bir ortamda geçmesi için adayların dikkatli olması gerekiyor. Bu, demokratik bir sürecin temel taşlarından biri olan seçimlerin güvenilirliği ve meşruiyeti açısından son derece önemli. Muhtar adaylarının ve destekçilerinin bu kurallara dikkat etmesi ve seçim sürecinin hukuka uygun bir şekilde tamamlanması için gerekli özeni göstermesi önemli.

Muhtar adaylarının propaganda yasakları için TIKLAYINIZ…

Muhtar adayları dikkat! Sakın bunları yapmayın, seçildikten sonra görevden alınabilirsiniz

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.