Fransız deprem bilimciler uyardı! Türkiye'de 2 bölgede 7'nin üzerinde deprem...

Fransız deprem bilimciler Pierre Henry ve Romain Bousguet, Türkiye'de yeni büyük depremlerin nerede olabileceğine dair önemli bilgiler verdi. İki bölgeye dikkat çeken Fransız deprem bilimcileri 7’nin üzerinde deprem beklendiğini açıkladı. İşte o iller...

Fransız deprem bilimciler uyardı! Türkiye'de 2 bölgede 7'nin üzerinde deprem...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransız deprem uzmanları Pierre Henry ve Romain Bousguet, Doğu Anadolu ve Marmara Bölgesi'ne deprem uyarısında bulundu. En muhtemel senaryonun Silivri- İstanbul arasında 7.2- 7.4 büyüklüğünde bir deprem olduğunu söyleyen uzmanlar Bingöl'de de büyük bir deprem beklendiğini ancak Kahramanmaraş'taki kadar büyük olmayacağını belirtti. 

İki deprem bilimcinin Halk TV'de yaptığı açıklamalar:

 

BİNGÖL’DE BEKLENEN DEPREMİN ŞİDDETİ…

"Kahramanmaraş ve Elazığ'da yaşanan depremlerin ardından Bingöl'de de büyük bir deprem bekleniyor. Bingöl'de beklenen depremin Kahramanmaraş'takinden daha küçük olması öngörülüyor. Ölüdeniz fay hattı üzerinde denizde bir deprem ihtimali var.

 

‘EN MUHTEMEL SENARYO...’

En muhtemel senaryo Silivri- İstanbul arasında 7.2- 7.4 büyüklüğünde bir deprem. Marmara adaları segnemti de depremden etkilenebilir.

 

‘7'NİN ÜZERİNDE DEPREM OLABİLİR’

1912 Ganos ve 1999 İzmit depremlerinde kırılan fay hatlarının da tekrar kırılma ihtimali var. Bu durumda Adalar, İzmit ve Ganos'ta da 7'nin üzerinde deprem olabilir.

 

'3 SAAT ARAYLA BİLE OLABİLİR'

Silivri- İstanbul hattında son kırılma 1766'da gerçekleşti ve 3 ay arayla iki büyük deprem meydana geldi. Bu da gelecekteki depremlerin 3 saat arayla bile olabileceğini gösteriyor".

 

Fransız deprem bilimciler uyardı! Türkiye'de 2 bölgede 7'nin üzerinde deprem...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.