Evlilik hayali kuran çiftler dikkat: Bu yıl evlilik daha da zor! İşte 2024'te evlenmenin maliyeti

Türkiye'de enflasyonun artması ve hayat pahalılığının yükselmesi, evlilikleri de zor bir hale getiriyor. Her geçen yıl durum biraz daha zorlaşırken, 2024'ün şubat ayında yapılan görüşmeler sonucunda evlenmek isteyenlerin gözden çıkaracağı para belli oldu.

Evlilik hayali kuran çiftler dikkat: Bu yıl evlilik daha da zor! İşte 2024'te evlenmenin maliyeti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 yılının şubat ayı itibariyle sektör temsilcileriyle yapılan görüşmeler sonrası en düşük bütçeli bir yemekli düğün ve ev masrafları için 420 bin TL'nin ayrılması gerektiği ortaya koyuldu.

TÜİK’e göre her yıl ortalama 600 bin çiftin evlendiği Türkiye’de havaların ısınmasıyla beraber düğünlerin de hızlanması bekleniyor. Bu yılda yüzbinlerce çift evlilik hayatına adım atmaya hazırlanırken 2024’te düğün mekânı, mobilya, beyaz eşya gibi temel ihtiyaçlar için ödenecek minimum fiyatlar araştırıldı.

2024 YILI EN DÜŞÜK EVLİLİK MALİYETİ

Sektör temsilcileriyle yapılan görüşmeler sonucunda 2024 yılında en düşük bütçeli bir yemekli düğün ve ev masrafları için ayrılması gereken para 420 bin TL olarak hesaplandı.

Bu yıl evlilik için en temel ihtiyaçlar için minimum şu fiyatlar çıktı: Düğün 30 bin TL, yemekli düğün 150 bin TL, mobilya 150 bin TL, beyaz eşya 74 bin TL, züccaciye 45 bin TL.

GEÇEN YIL ORTALAMA 650 BİN TL HARCANDI

2024 yılında düğün masrafı minumum 250 bin tl olarak hesaplanırken yapılan araştırmalar sonucunda geçtiğimiz yıl çiftler söz-nişan, kına, düğün ve ev kurma gibi tüm masraflar için ortalama 650 bin TL harcadı.

Evlilik hayali kuran çiftler dikkat: Bu yıl evlilik daha da zor! İşte 2024'te evlenmenin maliyeti

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.