Havalimanında 'Kürtçe konuştuğu için rehin kaldığı’ iddia edilmişti! Gerçek ortaya çıktı

Sosyal medyada gündem olan ve İstanbul Havalimanı'nda yaşlı bir vatandaşın hizmet alamadığına dair iddialara valilikten yanıt geldi. Valilik, videonun art niyetli olduğunu ve devlet aleyhine propaganda yapmak dışında bir amacı olmadığını açıkladı.

Havalimanında 'Kürtçe konuştuğu için rehin kaldığı’ iddia edilmişti! Gerçek ortaya çıktı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Valiliği, sosyal medyada gündem olan ve İstanbul Havalimanı'nda yaşlı bir vatandaşın hizmet alamadığına dair iddialar üzerine bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, olayın yaşandığı videonun "art niyetli" olduğu ve "devlet aleyhine propaganda yapmak" dışında bir amacı olmadığı belirtildi.

Olay, 17 Ocak'ta İstanbul Havalimanı'nda gerçekleşti. Sosyal medyada, Türkçe bilmeyen bir vatandaşın hizmet alamadığı ve 2,5 saat boyunca havalimanında bekletildiği iddia edildi. Valilik bu iddiaların gerçek dışı olduğunu ve olayın tamamen yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını açıkladı.

Açıklamada, Van'dan İstanbul'a seyahat eden S.Ç. isimli vatandaşın uçuş öncesi Wheel Chair (Refakatli Tekerlekli Sandalye) hizmeti için herhangi bir talepte bulunmadığı, ancak uçuş ekibinin durumu fark etmesi üzerine gerekli talebin yapıldığı ifade edildi. Vatandaşa uçaktan inişinden itibaren havalimanı çıkışına kadar gerekli hizmetin sağlandığı belirtildi.

Valilik tarafından paylaşılan zaman çizelgesine göre, S.Ç'nin uçağın inişinden sonra tekerlekli sandalye ile alınıp, bagajını aldığı ve havalimanından ayrıldığı süreç detaylı bir şekilde açıklandı. Bu süreçte, vatandaşın havalimanında bekletildiğine dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

İstanbul Valiliği'nin açıklaması, havalimanında yaşanan bu olayın yanlış anlaşılmalar ve yanıltıcı bilgiler üzerine kurulu bir propaganda çabası olduğunu ortaya koyuyor. Valilik, vatandaşların doğru ve hızlı hizmet alabilmesi için gereken her türlü önlemin alındığını ve bu tür asılsız iddiaların kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu belirtti.

KAYNAK: KARAR

Havalimanında 'Kürtçe konuştuğu için rehin kaldığı’ iddia edilmişti! Gerçek ortaya çıktı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.