Şanlıurfa’da DEM Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı arayışında

DEM Parti’nin Şanlıurfa’da Celalettin Erkmen ile Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı gösterdiği Gülser Yıldırım’ın adaylığı YSK’dan döndü. DEM Parti, Şanlıurfa’da şimdi yeni isim arayışında. Şanlıurfa kamuoyunun yakından tanıdığı bir isimle görüşüldü.

Şanlıurfa’da DEM Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı arayışında

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) takvimine göre, 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için siyasi partiler aday listelerini bugün en geç saat 17.00’ye kadar vermek zorunda. Bağımsız adaylar da başvurularını en geç bugün saat 17.00’ye kadar yapacak.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) de 31 Mart yerel seçimleri için aday listelerini YSK’ya teslim etmeye başladı. Ancak DEM Parti’nin Şanlıurfa listesinde adaylığı kabul edilmeyenler oldu. 

DEM Parti’nin Şanlıurfa’da Celalettin Erkmen ile Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı gösterdiği Gülser Yıldırım’ın adaylığı YSK’dan döndü. Adaylar hakkında seçilme yeterliliği yönünden yapılan incelemeye takılan Gülser Yıldırım’ın yerine DEM Parti şimdi yeni Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı belirleme çalışmasına başladı. 

 

KAMUOYUNUN BİLDİĞİ İSİMLE GÖRÜŞÜLDÜ

DEM Parti, fiili olarak eş başkanlık yapacak olsa da adaylarının birini listede belediye meclis üyesi olarak gösteriyor. 

Parti, Celalettin Erkmen’in yanında yer alacak isim için Şanlıurfa kamuoyunun yakından tanıdığı avukat Sevda Çelik Özbingöl ile görüştü. 

SEVDA ÇELİK ÖZBİNGÖL

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa İl Eş Başkanı olan Özbingöl’ün teklifi kabul etmediği öğrenildi. 

DEM Parti, Şanlıurfa’da şimdi yeni isim arayışında.

 

SURUÇ ADAYI DA YSK’DAN DÖNDÜ

Öte yandan DEM Parti’nin Suruç’ta ilçe belediyesi için eş başkan adaylarından Abdülkadir Ercan’ın da adaylığının YSK’dan geçmediği öğrenildi. DEM Parti Suruç’ta Ercan’ın yerine Müslüm Baran’ı aday olarak gösterdi. 

Şanlıurfa’da DEM Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı arayışında

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.