Şanlıurfa’da medrese talebeleri icazet aldı

Şanlıurfa’da 2015 yılında kurulan Dervişhane İlim İrfan ve Eğitim Medresesi ikinci mezunlarını verdi. İlimlerini tamamlayan 22 talebe, farklı illerden gelen alimlerin katılımıyla mezun oldu.

Şanlıurfa’da medrese talebeleri icazet aldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde 2015 yılında kurulan Dervişhane İlim İrfan ve Eğitim Medresesi, ikinci mezunlarını verdi.

İlimlerini tamamlayan 22 talebenin mezuniyet töreni Karakeçili Balekan taziye evinde yapıldı.

Dervişhane Medresesinin baş Müderrisi olan Seyyid Muhhamed Necat El-Hüseyni, aslen Mardin Kızıltepeli olup, yaklaşık 10 senedir Şanlıurfa da medresesi bulunan bir âlimdir.

Şanlıurfalı misafirlerin yanı sıra il dışından da gelen misafirlerle dolup taşan taziye evindeki törene, Aksaray'dan, Suriye'den, Kilis'ten, Gaziantep'ten,  Mardin ve Kızıltepe'den, Diyarbakır’dan alimler katıldı. Şanlıurfa’daki sivil toplum kuruluşu başkanlarının da yer aldığı programın açılışı, Kurra Hafız Murat Çiçek'in Rahman Suresi tilavetiyle yapıldı! Program, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan'ın ilmin ehemmiyetine dair yaptığı kısa konuşmayla devam etti!

Törende şifahi olarak icazetlerini Seyda Muhammed Ali el-Ceylanpınari 'nin elinden alan ilim talebelerinin sevinci doruktaydı.

İcazet silsilesi metnini ise, Seyda Muhammed Ali El-Ceylanpınari'nin oğlu Seyda Muhammed Aslan okudu! Gazeteci Yazar Nusret Yılmaz'ın sunuculuğunu yaptığı program, Selam İlahi Grubu’nun birbirinden güzel ezgileriyle devam etti!

Şanlıurfa’da medrese talebeleri icazet aldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.