Doğu ve Güneydoğu ÜPAK A.Ş. hızlı başladı

Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Doğu ve Güneydoğu ÜPAK A.Ş’nin çalışmalarına başladığını belirterek, yeni şirketin amaç ve çalışmalarını ifade etti.

Doğu ve Güneydoğu ÜPAK A.Ş. hızlı başladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz aylarda TÜRİB olağan genel kurulunun ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında gerçekleşen toplantıda, önümüzdeki dönemde faaliyete geçecek olan Ürün Piyasası Aracı Kurumları (ÜPAK) gündem maddesini oluşturmuştu. Bu kapsamda bölgeler belirlendi ve birlik başkanımızın öncülüğünde ivedilikle çalışmalar başlatıldı.   

İç Anadolu ve Karadeniz Bölgeleri’nde bulunan 23 ticaret borsası tarafından Anadolu ÜPAK kuruldu. Ege ve Marmara bölgeleri ticaret borsaları da toplantılarını gerçekleştirdi. 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 15 ticaret borsasının katılımıyla ÜPAK toplantısı gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, şunları kaydetti:

“Diyarbakır Ticaret Borsası’nda yapılan toplantıda Adıyaman, Batman, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Iğdır, Kars, Kızıltepe, Malatya, Nizip, Nusaybin ve Van Ticaret Borsası başkanlarımız ile bir araya geldik. Başta ÜPAK A.Ş. yelpazesinde bu şirketlerin vücuda gelmesi için öncülük eden TOBB Başkanımız Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere, ev sahibimiz Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanımız Sn. Engin Yeşil’e ve sorumluluk alarak bu girişimde yer alan tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum.

ÜPAK A.Ş., Türkiye Ürün İhtisas Borsası‘nda işlem yapacaklar için aracılık yapmak amacıyla kurulmuştur.

Tarım müstahsilleri, tüketicileri ve finansmanı ile bir bütün olarak, tarımın gelişimine katkıda bulunmayı misyon edinen ÜPAK’ın vizyonu ise tarım piyasalarına, aracılı sistem ile mudi ve yatırımcı katarak, likit, derin ve finansman sağlanan bir tarım piyasası yaratmak şeklinde özetlenebilir.

‘Aracılı sistem’, tarım piyasalarında fiyat belirsizliğini azaltırken, şirketlerin yatırım planları için gerekli olan finansmanı tarım ürünleri yoluyla sağlayabilecek. Sistem aynı zamanda tarım piyasalarının finansman sorununa çözüm sunacak.”

Kaya, Doğu ve Güneydoğu ÜPAK A.Ş.’nin bölgeye hayırlı olmasını temenni etti.

Doğu ve Güneydoğu ÜPAK A.Ş. hızlı başladı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.