Bozdağ’dan Şanlıurfa’ya müjdeler: Hızlı tren, yeni otoyol ve uçak müjdesi

TBMM Başkanvekili ve Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün proje tanıtım toplantısında önemli mesajlar verdi.

Bozdağ’dan Şanlıurfa’ya müjdeler: Hızlı tren, yeni otoyol ve uçak müjdesi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozdağ Beyazgül’ün yaptıkları hizmetlerin dörtte biri kadar yapanları ayakta alkışladığını belirterek “İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Bunun yanında yaya kalır. Ankara'da öyle yaya kalır. Ankara'dan İstanbul’dan daha büyük şehirlerden daha güzel, daha verimli, Şanlıurfalı hemşehrilerimizin hayrına ve yararına gece gündüz çalışarak eserler kazandırdı ve Şanlıurfa’mızı. Şehircilik anlamında ileri götürdü. Ben şimdi buradan bütün hemşerilerime söylüyorum. Şu anda devam eden yol projeleri ve açılan yollar yapılan kavşaklar vesaireler acaba açılmamış olsaydı Allah için Şanlıurfa’nın trafiği nasıl olurdu? Çok büyük zorluklar içerisinde olurdu. Zeynel başkan bir yandan ulaşım altyapısını daha da güçlendirmek, Şanlıurfa’mızın kapanmak üzere olan ya da kapalı damarlarını yeniden açmak, trafiğe nefes aldırmak isterken, öte yandan da yaktıklarıyla Şanlıurfalı kardeşlerimize diyor ki, yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır” dedi.

Bozdağ “Ülkemiz için gece gündüz büyük bir gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Şanlıurfa'nın kaybedecek vakti yok bir. Dakika bir saniye boşa harcayacak vakti de yok. Hem Zeynel başkanımızın hem diğer belediye başkan adaylarımızın, belediye meclis üyelerimizin Şanlıurfa için daha yapacak çok ama çok işi var, hayata geçirecek çok projelerimiz var. Bizim sizin duanıza sizin desteğinize ihtiyacımız var. Bizi dualarınızla desteklerinizle yeniden bu şehrin yönetiminde. Söz sahibi yaptığınızda Şanlıurfa cumhurbaşkanımızla, hükümetimizle el ele geleceğe daha güçlü bir şekilde yürüyecektir. “ diye konuştu.

HIZLI TREN YOLA ÇIKTI 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun Şanlıurfa’da incelemelerde bulunduğunu belirten Bozdağ “Şehir hastanemizin yanındaki 2 kavşak gittik gördük, proje başladı. Hastane açılışına yetişecek. Zeynel başkanımız projeleri içerisinde sizlerle paylaştı urfaray, bakanlık, Büyükşehir Belediye başkanlığımız beraber çalışıyorlar inşallah projesi tamamlanır tamamlanmaz çevre, ulaştırma ve altyapı bakanlığımız da Büyükşehir Belediye başkanlığımız işbirliği içerisinde Urfa rayı da yeni dönemde Zeynel başkanın liderliğinde Şanlıurfa’ya kazandırıyoruz.” dedi

Bozdağ hızlı tren ile ilgili müjdeyi paylaşırken şöyle konuştu:

“Şanlıurfa Hızlı treni istiyor dün. Bakanımız dedi ki, hızlı tren Mersin’den yola çıktı, geliyor. Inşallah projesi bitti. Eğer ek yatırım programına aldırabilirsek bu yılın sonu yeni yılın başında eğer olmazsa 2025 yılında hızlı trenin inşa ihalesini yapacağız. Bir yandan raylı sistemle, öte yandan da hızlı trenle yeni dönemde Şanlıurfa’yı Zeynel başkanın ve ekibiyle beraber ak kadrolar Şanlıurfa’mıza kazandıracaktır.”

ŞANLIURFA’YA YENİ OTOYOL 

Bozdağ “Bir başka önemli bir proje. Dün belki Şanlıurfalı hemşerilerimizi ilk duydu. Bakanımız dedi ki, ipekyolu kapsamında yol ve kuşak projeleri içerisinde yer alan orta koridorun bir ayağı da Şanlıurfa’dan geçecek. Irak’ın Basra Körfezi’ndeki fa limanından bir güzergah geliyor. Şanlıurfa’ya doğru Şanlıurfa’dan da tabii Avrupa’ya kadar bu güzergah gidecek 1.200 kilometresi. Irakın içerisinde 320 kilometresi Türkiye’mizin sınırları içinde ve bu sınırların içerisinde de Şanlıurfa’mızda var. Yani ova köy üzerinden gelecek Şanlıurfa’mıza uğrayacak ve buradan ülkemizin diğer yerlerine proje kapsamında ulaşacak. Bu ne demek bu şu demek bu yol otoban olacak. Yani Urfa yeni bir otobanla buluşacak bir. 2 aynı zamanda bu yolda hızlı tren olacak 3 enerji nakir hatları olacak. Dördüncüsü de bu yol sadece ulaşım yolu değil, aynı zamanda yatırımı istihdamı aşı arttıracak. Refahı yükseltecek Urfa’nın dünya pazarlarına daha kolay ulaşmasına sağlayacak bir ticaret yoludur. Aynı zamanda işte onun da projeleri başladı. Yeni dönemde hep beraber. Bunu hayata geçireceğiz. Hükümet olarak biz cumhur ittifakı hükümeti olarak öyle söyleyeyim.” diye konuştu. 

İZMİR UÇUŞLARI BAŞLIYOR 

Bozdağ Şanlıurfa İzmir uçak seferleri konusunda da müjdeyi paylaşmak “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ulaştırma ve altyapı bakanımızın direktörlüğünde bu meseleyi yakından takip edeceğiz. Şimdiden bu yol otoban enerji nakil hatlarında hayırlı olmasını diliyorum. Tabii zaman alacak ama biz niyetimizi ama biz hedefimizi Urfa için gerçekleştireceğimiz hayallerimizden birini daha Urfalı kardeşlerimizin vicdan terazilerinin üzerine koyuyoruz tabii iz. Şanlıurfa havayolu ulaşımı bir ara kesildi. Dün bakanımız müjdeyi verdi. İzmir Şanlıurfa havayolu ulaşımına yeniden Mart’ın ilk yarısında açılıyor. Şimdiden hayırlı uğurlu  olmasını diliyorum.”dedi

 

Bozdağ’dan Şanlıurfa’ya müjdeler: Hızlı tren, yeni otoyol ve uçak müjdesi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.