Diyabet hastaları dikkat! Akıllı saat ve yüzükler yanlış bilgi verebilir

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), bazı teknoloji şirketlerinin satış uğruna yalan tanıtımlara başvurduğunu açıkladı. Kullanılan akıllı saatlerin ve yüzüklerin kandaki glikoz miktarını ölçebileceği iddialarıyla piyasaya sürüldüğüne dikkat çekiliyor. Ancak bu iddiaları gerçeği yansıtmıyor.

Diyabet hastaları dikkat! Akıllı saat ve yüzükler yanlış bilgi verebilir

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemde akıllı saat ve yüzüklerin sağlık takibi amacıyla kullanıldığı bilinse de, FDA'nın uyarısına göre, kandaki glikoz miktarını ölçme yeteneğine sahip oldukları iddiaları gerçeği yansıtmıyor.

FDA UYARDI

FDA, özellikle diyabet hastalarını bu iddialara karşı uyardı. Diyabet hastalarının, kan şekeri kontrolü için kullandıkları geleneksel ölçüm cihazlarından başka bir cihaza güvenmemeleri gerektiğini vurguladı. Bu tür iddialara sahip ürünlerin FDA onayı olmadığı için güvenilir olmadığı belirtiliyor.

Webtekno'nun haberine göre, FDA'nın bu uyarısıyla birlikte akıllı saat ve yüzüklerin kandaki glikoz miktarını ölçme yeteneğine dair herhangi bir izinlerinin olmadığı netleşti. Bu nedenle tüketicilerin, bu tür iddialara sahip ürünlere karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

Şeker hastalığına sahip olanların özellikle dikkat etmesi gerektiği vurgulanıyor. FDA'nın uyarısıyla birlikte, sağlık cihazlarına dair doğru bilgiye ulaşmak için resmi kurumların onaylarını kontrol etmek önem arz ediyor.

 

Diyabet hastaları dikkat! Akıllı saat ve yüzükler yanlış bilgi verebilir

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.