Şanlıurfa'nın vazgeçilmezi isot artık ağız değil can yakıyor

Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmezi olan isot, bu yıl fahiş fiyat artışıyla gündemde. Geçmiş yıllarda uygun fiyatıyla sofraların aranan lezzeti olan isot, şimdi ise cepleri yakıyor. Ekonomik sıkıntılarla boğuşan vatandaşlar için isot artık lüks haline geldi. Bu durum hem esnafı hem de vatandaşları endişelendiriyor. İşte isotun pazar fiyatı…

Şanlıurfa'nın vazgeçilmezi isot artık ağız değil can yakıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Şanlıurfa halkının vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alan  isot artık ağız değil can yakıyor.

Geçtiğimiz yıllarda kilosu 10 ila 20 lira arasında satılan isot, bu yılın başlarında beklenmedik bir fiyat artışıyla karşı karşıya.

FİYATLAR KATLANDI

İsot, artık pazarlarda kilosu 70 ila 120 TL arasında değişen rakamlarla alıcı buluyor. Özellikle pazarda 100 ila 120 TL arasında satılan acı isot  fiyatıyla, geçen yıllara göre neredeyse üç katına çıkmış durumda. 

ARTAN MALİYETLER ÜRETİMİ AZALTTI

Fiyat artışının nedenleri arasında artan benzin ve  üretim maliyetleri yer alıyor. Kuraklık nedeniyle isot üretiminin azalması ve artan gübre, mazot gibi girdi maliyetleri fiyatların yükselmesine yol açıyor.  Bu durum, hem esnafı hem de vatandaşları endişelendiriyor.

ESNAF DA VATANDAŞ DA MUZDARİP

Esnaf, artan maliyetlerin ve ekonomik koşulların kendilerini zorladığını belirtiyor. Birçok esnaf, isotun satışlarının düştüğünü  ifade ediyor.

Vatandaşlar ise bu durumdan oldukça muzdarip. İsotun bu kadar pahalı olması, ev ekonomilerini derinden etkiliyor ve alım gücünü azaltıyor.

 

 

 

Şanlıurfa'nın vazgeçilmezi isot artık ağız değil can yakıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.