Yemekten sonra çay içenlere Canan Karatay'dan uyarı: Öyle bir hastalığa yol açıyor ki...

Kansızlık, kanda bulunan hemoglabin adlı proteinin normal seviyenin altına inması ve alyuvar sayısındaki azalmayla ortaya çıkar. Türk toplumunda da oldukça sık görülür. Bu yüzden sürekli uyku hali ve yorgunluk ortaya çıkar. İstenmeyen bu sonuçların nedenini Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı. Salgına dönmüş bu durumla ilgili yeni bir uyarıda bulundu.

Yemekten sonra çay içenlere Canan Karatay'dan uyarı: Öyle bir hastalığa yol açıyor ki...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Canan Karatay, son dönemde toplumda sürekli uyku hali ve yorgunluk gibi rahatsızlıklarının nedeninin kansızlıkla ilgili olduğunu dile getirdi.

Kadınların bu durumdan daha çok tehdit altında olduğunu söyleyen Karatay, adet dönemleri ve emzirme süreçlerinin de bu duruma yol açtığının altını çizdi.

Kansızlığın bir nedeni de beslenme düzeninde saklıdır. Bir tür yediğini sindirememe durumu olan gluten intoleransı kansızlığın başlıca sebebi olarak biliniyor.

Prof. Dr. Canan Karatay'ın glüten intoleransı olan kişilerde sağlıklı besinler yemelerine rağmen demir emiliminin tam olarak gerçekleşmemesi ve dolayısıyla sürekli kansızlık ve demir eksikliği yaşanmasının muhtemel olduğunu dile getirdi.

Kansızlığın en büyük sebebi de sürekli uyku isteği ve yorgunluktur. Bağışıklık sistemini zayıflaması da çeşitli hastalıklara açık olduğunuzu gösterir.

Türkiye'de kansızlığın sebebi de yemekten sonra çay içme alışkanlığı olduğunu söyleyen Canan Karatay uyarılarda bulundu.

Canan Karatay, çayın kırmızı etteki demiri bağladğını ve emilimini engellediğini dile getirdi. Kansızlığın en büyük nedeninin de bu olduğunu açıkladı.

Bunların yanısıra 65-70 yaşından sonra da vücuttaki değişim konusunda da dikkatli olunmasını tavsiye etti.

Bu yaşlardan itibaren yavaşlayan vücut fonksiyonu, bağırsak, hormon ve enzimlerin de azalarak yaşlanma sürecinin başladığını söyledi.

 

Yemekten sonra çay içenlere Canan Karatay'dan uyarı: Öyle bir hastalığa yol açıyor ki...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.