DEM’den vatandaşların da şikayetçi olduğu poster kararı

DEM Parti’nin Karaköprü Belediyesi Eş Başkan Adayları Rıdvan Yavuz ile Rezzan Ayan, seçim kampanyası kapsamında partilerin gelişigüzel binalara dev reklamlar asarak çevre ve göz kirliliği oluşturmasına tepki gösterdi.

DEM’den vatandaşların da şikayetçi olduğu poster kararı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti Karaköprü Belediyesi Eş Başkan Adayları Rıdvan Yavuz ile Rezzan Ayan, siyasi partilerin seçim çalışmaları kapsamında kentte binalara devasa görseller asarak çevre ve göz kirliliği oluşturmasının “tarafı olmayacaklarını” bildirdi.

Yavuz ve Ayan yaptıkları açıklamada, halkın şikayetlerini dikkate alarak hem çevre hem de göz kirliliğine neden olan görselleri teşhir ettiklerini kaydetti. İlçede bazı binaların üzerine asılan belediye başkan adaylarının devasa posterlerini paylaşan Yavuz ve Ayan, açıklamalarında şunları dile getirdi:

“Dem parti olarak 1 ay boyunca ilgili kurumlarla görüşme ve yazışmalar yaparak Yüksek seçim Kurulunun 2023/1561 sayılı genelgesine bağlı kalacağımızı, diğer siyasi partilerinde genelgeye aykırı hareket etmemesi hususunda hassasiyet gösterilmesini talep etmiştik. Gelinen aşamada ilgili kurumlarla mütabık kalmak bir yana resmi yazışmalarımıza cevap dahi verilmemiştir. Büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeleri Emniyet ve Kaymakamlık kurumunun eş güdümle hareket ettiği ve hukuki normları uygulamadığı gerçeği ile başbaşa kalmış bulunuyoruz. 

Seçim ofislerimizin önünde bayrak süslememiz emniyet tarafından engellenirken hemen karşısına 2023/1561 sayılı genelgeye aykırı olarak dev reklamlar asılıyor ve kitlemiz provake edilmek isteniyor.

Dem parti olarak halkımıza söz veriyoruz!

Tüm provakasyon girişimlerine olgunluk örgütsel olgunluğumuzla cevap vereceğiz. Halkımızın huzurunu kaçıracak hiçbir girişimin içinde yer almayacağız.

Yalnız bazı durumları halkımızın dikkatine sunuyoruz;

Yapılan provakasyon girişimleri bunu yapanların halkın huzurunu düşünmediğini

Genelgeye ve hukuka aykırılıklar gelecekte nasıl bir yönetim vadedildiğini

Devasa ve çirkin görsellerin bir o kadar devasa giderleri olduğu ve bu giderlerin belediye başkanlığı maaşı için yapılamayacağı gerçeğini halkımızın dikkatine sunuyoruz.

Halkımızın maruz kaldığı çirkin reklam görselleri ve vaadleri nedeniyle üzgün olduğumuzu ve bunun tarafı olmayacağımızı deklare ediyoruz.”

Yavuz ve Ayan, parti olarak halka vaatlerinin katılımcı ve çoğulcu halk belediyeciliği olacağını kaydetti. 

DEM’den vatandaşların da şikayetçi olduğu poster kararı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.