reklam alanı

Şanlıurfa’da Suriyeli Ahmet Hoca'nın ekmek mücadelesi

Suriye iç savaşından sonra Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, Haliliye’deki fırınlarda günlük yaklaşık bin tandır ekmeği üretip satıyor. Suriyelilerin tandırda yaptığı yöresel ekmek, Şanlıurfa’da beğeniyle tüketiliyor.

Şanlıurfa’da Suriyeli Ahmet Hoca'nın ekmek mücadelesi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖZEL HABER l Suriye'de yaşanan iç savaşın zorlu gölgesi, Şanlıurfa sokaklarında bir lezzet köprüsüne dönüştü. Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, kendi kültürel miraslarını yanlarında getirerek Haliliye'de kurdukları fırınlarda, geleneksel tandır ekmeğini günde ortalama bin adet üreterek hem kendi yaşamlarını inşa ediyor hem de Urfalıların damak tadına hitap ediyor.

Suriye'deki çatışmalar nedeniyle memleketlerini terk etmek zorunda kalan binlerce sığınmacının Şanlıurfa'ya yerleşmesiyle, kent sadece yeni hayat hikayelerine değil, aynı zamanda yeni lezzetlere de ev sahipliği yapmaya başladı. Ülkelerine özgü ekmek kültürünü yaşatmak isteyen sığınmacılar, Haliliye ilçesinde açtıkları fırınlarla bu geleneği sürdürüyor.

Bu sığınmacılardan biri de Suriye'de öğretmenlik yaparken, savaş nedeniyle mesleğini bırakıp ekmek ustası olan Ahmet Ali. 

Ali, kendilerine özgü lezzeti Şanlıurfa sofralarına taşıyan girişimcilerden oldu.

SURİYELİ AHMET ALİ

 TANDIRDA PİŞEN KÜLTÜR: UN, TUZ VE MAYA

Haliliye'nin hareketli semtlerinden Cengiz Topel Mahallesinde faaliyet gösteren fırınlarda, sabahın erken saatlerinden itibaren hummalı bir çalışma başlıyor. Suriyeli ustalar, un, maya ve tuz ile yoğurdukları özel hamuru, geleneksel tandırlarda yüksek ısısında titizlikle pişiriyor.

Özellikle kepekli çeşidiyle Şanlıurfa halkından yoğun ilgi gören bu yöresel ekmek, hem sipariş üzeri hem de perakende olarak satışa sunuluyor. Lezzetiyle kısa sürede benimsenen ekmek 10 TL’den satılıyor.

 "GÜNDE BİN EKMEĞE ULAŞIYORUZ"

Ekmek üretimindeki başarılarına dikkat çeken Ali, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Suriye'den buraya sadece canımızı değil, kültürümüzü de getirdik. Bu ekmek bizim sofralarımızın vazgeçilmezi. Şanlıurfa halkının tandır ekmeğimize gösterdiği büyük ilgi, bizi çok memnun ediyor. Şu anda günde ortalama bin ekmek üretip satıyoruz. Hem ekmeğimizi Urfalılara sevdiriyor hem de kendi ayaklarımızın üzerinde durabiliyoruz."

Şanlıurfa’da Suriyeli Ahmet Hoca'nın ekmek mücadelesi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.