Şanlıurfaspor'a büyük ceza gelebilir! Başkanından teknik direktörüne kadar PFDK’ya sevk edildi

Şanlıurfaspor, pazartesi günü oynanan Tuzlaspor maçında yaşanan saha olaylarından dolayı PFDK'ya sevk edildi. Aynı maçta yaşananlar nedeniyle Başkan Haçım İzol ve Teknik Direktör Cihat Arslan da sevk edildi.

Şanlıurfaspor'a büyük ceza gelebilir! Başkanından teknik direktörüne kadar PFDK’ya sevk edildi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Futbol Federasyonu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) 24. haftanın sevklerini açıkladı. Listede Astor Enerji Şanlıurfaspor da yer aldı.

Şanlıurfaspor, 24. hafta mücadelesinde sahasında Tuzlaspor ile karşılaşmıştı. 10 kişi kalan rakibiyle golsüz berabere kalan sarı yeşillilerin maçta yaşanan saha olayları nedeniyle PFDK’ya sevk edildiği öğrenildi.

Kulübün sevk sebebinin ise, "çirkin ve kötü tezahürat", "saha olayları" ve "talimatlara aykırı hareket" gibi nedenlerle olduğu belirtildi.

Ayrıca aynı maçta yaşananlar nedeniyle Şanlıurfaspor Başkanı Haçım İzol "talimatlara aykırı hareket" nedeniyle, Teknik Direktör Cihat Arslan ise "sportmenliğe aykırı hareket" nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

TFF'den yapılan açıklama şöyle:

“ASTOR ENERJİ ŞANLIURFASPOR Kulübü’nün 26.02.2024 tarihinde oynanan ASTOR ENERJİ ŞANLIURFASPOR-TUZLASPOR A.Ş. Trendyol 1. Lig müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca, “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca ve “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. Maddesi ve 2023-2024 Sezonu TFF 1. Lig Müsabakaları Statüsü’nün 6/7 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine, ASTOR ENERJİ ŞANLIURFASPOR Kulübü Başkanı HAŞİM İZOL’un aynı müsabakadaki “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine, ASTOR ENERJİ ŞANLIURFASPOR Kulübü teknik sorumlusu CİHAT ARSLAN’ın aynı müsabakadaki “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 27.02.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir”.

Şanlıurfaspor'a büyük ceza gelebilir! Başkanından teknik direktörüne kadar PFDK’ya sevk edildi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.