Şanlıurfa bunlara dert oldu! Hiçbir yerde hesap etmediklerini burada hesap ediyorlar

Şanlıurfa'da düzenlenecek olan Süper Kupa finaline yönelik kente karşı ön yargılı eleştiriler tartışmalar, spor yorumcusu Yusuf Kenan Çalık'ın yorumlarıyla yeni bir boyut kazandı. Çalık'ın stadın kapasitesi, seyirci taşıma imkanları ve kentteki havalimanı ile ilgili hesapları, akıllara durgunluk verdi.

Şanlıurfa bunlara dert oldu!  Hiçbir yerde hesap etmediklerini burada hesap ediyorlar

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Türkiye'de futbol tutkusu her zaman yüksek olsa da, Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki rekabetin tavan yapması, Süper Kupa finaline olan ilgiyi de artırdı. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu'nun Şanlıurfa'da düzenlenecek olması kararına, kent hakkındaki ön yargılı eleştiriler gölge düşürdü.

Ünlü gazeteciler Ahmet Çakar, Cüneyt Özdemir ve Mehmet Akif Ersoy'un tepkilerine ek olarak, Yusuf Kenan Çalık'ın açıklamaları da dikkat çekti. 

Çalık'ın stadın kapasitesi, seyirci taşıma imkanları ve havalimanıyla ilgili hesapları, akıllara durgunluk verdi. 

Çalık'ın yorumlarına göre, havalimanı tek pistli ve kapasitesi sınırlı bir yapıya sahip. Çalık ayrıca, stadın 28 bin kişilik kapasitesinin de yeterli olmadığı ve birçok taraftarın uçakla taşınmasının mümkün olmadığını öne sürdü. 

ÇALIK: KÜÇÜK HAVALİMANLARINDAN BİR TANESİ. STADIN 28 BİN KAPASİTESİ VAR

Çalık, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Şanlıurfa Havalimanı tek pisti olan, 8 tanede apron kapasitesi olan 8 uçağın aynı anda durabildiği bir havalimanı küçük bir havalimanından bahsediyoruz. Bunu küçümsemek için söylemiyorum. Şehirlerimizle çok şükür artık uçakla bir çok yere gidebiliyoruz. Küçük havalimanlarından bir tanesi. Stadın 28 bin kapasitesi var… 8 bini yerel halka sponsorlara felan verdiniz. İstanbul’dan, İzmir’den Ankara’dan başka illerden 20 bin kişi oraya taşınacak. Bunun büyük çoğunluğu uçakla gelecek Urfa’ya… İstanbul Urfa’ya arabayla gitmek 20 saat nasıl gideceksin? Uçakla gelebilmesi için, oraya 20 bin kişiyi uçakla taşıyabilmek için uçak başı 200 kişi hesaplayalım aslında değil geniş geniş hesaplayalım. 10 uçak olması lazım. Hadi 100 uçağı oraya indirdin, saat 21’de maçı indiremezsin de indirdin 21’de maçı oynattın. Maç uzatmalara gitti, gece 1’de, 2’de 100 tane uçağı tekrar kaldırıp, nasıl göndereceksin?”

Süper Kupa'nın Şanlıurfa'da oynanacak olmasına ön yargılı eleştiriler devam ederken, spor otoriteleri ve kamuoyu, organizasyonun nasıl bir seyir izleyeceğini merakla bekliyor.

 

 

 

 

Şanlıurfa bunlara dert oldu! Hiçbir yerde hesap etmediklerini burada hesap ediyorlar

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.