Dikkat çeken anket: İstanbul’da kim önde?

Yerel seçimlere kısa süre kala siyaset gündemi kızışmaya devam ederken, MetroPOLL Araştırma Şirketi çarpıcı bir anket yayınladı. "Yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi partinin adayına oy verirsiniz?" anketinin sonucu dikkat çekti. İşte detaylar..

Dikkat çeken anket: İstanbul’da kim önde?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul yerel seçimlerine sayılı günler kala, MetroPoll Araştırma'nın son anketi kentteki siyasi dengeleri gözler önüne serdi.

 Seçime ittifaksız giren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, anket sonuçlarına göre yüzde 43,5 ile önde giderken en yakın rakibi yüzde 40,2 ile Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum. Ancak, seçim yarışı sadece mevcut başkan ile rakipleri arasında değil, aynı zamanda yeni siyasi aktörler için de önemli bir sınav niteliği taşıyor. DEM Parti eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ile Murat Çepni'nin aldığı yüzde 6,1'lik oy oranı, partinin İstanbul'daki varlığını hissettirdiğini gösteriyor.

Prof. Dr. Özer Sencar tarafından X platformunda paylaşılan anket sonuçları, İstanbul'daki adayların karşılıklı rekabetini ve seçmenin tercihlerini daha detaylı bir şekilde ortaya koyuyor. Kararsız seçmenlerin dağıtılmasıyla birlikte İmamoğlu'nun oy oranının yüzde 43,5'e, Murat Kurum'un ise yüzde 40,2'ye yükseldiği görülüyor. Bu durum, İstanbul seçimlerinin ne denli çekişmeli geçeceğinin bir göstergesi.

Anket sonuçları, DEM Parti'nin de yüzde 6,1 ile siyasi sahnede önemli bir yer edindiğini gösteriyor. Bu oran, partinin özellikle İstanbul gibi stratejik bir kentte nasıl bir etki yaratabileceğine dair ipuçları veriyor.

 

Dikkat çeken anket: İstanbul’da kim önde?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.