9 işçinin toprak altında kaldığı maden faciasında yeni gelişme

9 kişinin toprak altında kaldığı Erzincan İliç'teki maden faciasında kayıplarla ilgili bir ilerleme yaşanmazken olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

9 işçinin toprak altında kaldığı maden faciasında yeni gelişme

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzincan'ın  İliç ilçesindeki yabancı şirket tarafından işletilen altın madeni sahasında meydana gelen toprak kaymasına ilişkin soruşturma sürüyor. Toprak altında kalan 9 kişiye dair bir gelişme yaşanmazken, madeni işleten yabancı firmada idari pozisyonda çalışan 2 mühendis daha tutuklandı.

2 MÜHENDİS DAHA TUTUKLANDI

İliç'teki maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında maden ocağını işleten yabancı şirkette idareci pozisyonunda çalışan mühendis İ.T. ve K.M.A. adliyedeki savcılık sorgusu sonrası nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilerek tutuklandı.

Soruşturma kapsamında daha önce altın madeni ocağını işleten yabancı şirketin Kanadalı yöneticisi J.R.G'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı, 3 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

14 Şubat'tan bu yana maden faaliyetleri durdurulsa da yeni bir toprak kayması tehlikesi nedeniyle arana kurtarma faaliyetleri durduruldu, madenin 9 kayıp çalışanı halen bulunamadı.

 

X'İN KARŞI DAVASI SANSÜRÜ KALDIRDI

X şirketinin Global Government Affairs departmanı, sosyal medya üzerinden Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği'nin Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan maden faciası sonrası 45 içerik için verdiği 'içerik kaldırma' kararını paylaşarak X'in, bu karara Ankara 9. Sulh Ceza Hakimliği'ne yaptığı itirazla karşı çıktığını ve üst mahkemenin, X'in itirazını kabul ederek içerik kaldırma kararını iptal ettiğini duyurdu.

Şirket açıklamasında şunlar söylendi:

"X, kullanıcılarımızı hükümet sansüründen korumak için dünya çapında hukuki mücadeleler veriyor. Bu hafta, bu mücadelelerin önemini teyit eden önemli bir karar verildi."

 

NE OLMUŞTU?

Hükümet, İliç maden faciası sonrası toplam 45 içeriğin kaldırılmasını talep etti.

Hükümetin talebine X, 'Hükümet, içeriklerin kaldırılması yönündeki kararlara uyulmaması halinde X'i yüklü miktar para cezasına çarptırmakla tehdit etti' diyerek durumu açıkladı.

X, verilen kararlara itiraz ederek bir üst mahkemeye başvurdu ve mahkeme, paylaşımların ifade ve basın özgürlüğü çerçevesinde korunması gerektiğine hükmetti.

X'ten gelen son açıklamada "Bu sonuç, X'in kullanıcılarının ifade özgürlüğü haklarını dünya çapında koruma konusundaki kararlılığını bir kez daha teyit etmektedir. Kullanıcılarımızın ifadelerini savunmak için mevcut tüm yasal yolları kullanmaya devam edeceğiz" ifadeleri yer aldı.

9 işçinin toprak altında kaldığı maden faciasında yeni gelişme

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.