Yazmacı müjdeyi verdi! Yeni çevre yolu geliyor

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Viranşehir ilçesine yapılacak çevre yolu için çalışmalara başlandığını açıkladı.

Yazmacı müjdeyi verdi! Yeni çevre yolu geliyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazmacı, Şanlıurfa ile Mardin’i birbirine bağlayan en önemli noktalardan Viranşehir ilçesinde artan yoğun trafiği rahatlatabilmek amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan projenin ihale aşamaları tamamlanarak, hayata geçirildiğini vurguladı. 

Toplam 13,6 kilometre uzunluğundaki çevre yolunun ilçe şehir geçişindeki trafik yoğunluğunu azaltmakla kalmayacağını anlatan Yazmacı, trafikte can ve mal güvenliğinin artırılmasının da sağlanacağını söyledi. 

İhale sürecinin tamamlanarak şantiye kurulumunun gerçekleştiğini ve çalışmalar başlandığını ifade eden Yazmacı şunları kaydetti:

“AK Parti hükümetleri döneminde ulaşımda cumhuriyet  tarihinde olmadığı kadar büyük atılımlar gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Gelişen ve büyüyen güçlü Türkiye’nin altyapısı ve ulaşımı da güçlü olmak zorunda. Kültür turizmiyle daha da büyüyecek Şanlıurfamızda ulaşım yatırımları her zaman önemli hedefler arasında yer alıyor. Viranşehir ilçemizden geçen trafiği rahatlatmak ilk hedeflerimizden birisiydi. İlçemize çevre yolunun kazandırılması için çalışmalara destek veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızın Abdulkadir Uraloğlu’na hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. 

Kısmetse 2025 yılının ilk yarısında yol yapımı tamamlanacak ve sürücülerimiz yeni yolla ulaşımlarını sağlayacak. Böylelikle hem trafik rahatlayacak hem de trafikten kaynaklanan can ve mal kayıplarıyla sonuçlanabilen kazaların da azaltılması sağlanacak. Bir kez daha görüyoruz ki yaparsa AK Parti yapar, yaparsa AK Parti hükümetleri yapar. İşte bu nedenle durmadan söylüyoruz daha güçlü kentler, gerçek belediyecilik için 31 Mart’ta halkımızın doğru seçim yapması çok önemli”

Yazmacı, ilçede projenin yürütüleceği alanda Yıllık Ortalama Günlük Trafik (YOGT) oranının 13 bin 500 olduğunu, bunlardan yüzde 34’ünü ağır vasıtaların oluşturduğunu, yeni yapılacak yolla şehir merkezindeki bu trafik yükünün rahatlayacağını vurguladı.

Yazmacı müjdeyi verdi! Yeni çevre yolu geliyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.