Dikkat, sağanak geliyor! Meteoroloji’den sarı ve turuncu kodlu uyarı

Uzun bir süre mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların ardından soğuk ve yağışlı havaya etkili olmaya başladı. Bugün ülkenin büyük bölümünde yağış var, sıcaklıklar mart ortalamasının biraz altına inecek. Bugün 12 il için sarı ve turuncu kodlu kuvvetli yağış ve kar uyarısı yapıldı. Peki bugün Şanlıurfa’da hava nasıl olacak?

Dikkat, sağanak geliyor! Meteoroloji’den sarı ve turuncu kodlu uyarı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Orta ve Doğu Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege’nin yüksekleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kayseri, Sivas, Giresun, Trabzon, Rize, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ANTALYA İÇİN TURUNCU 11 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Adana, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Hatay, K.Maraş, Sivas, Tunceli, Batman ve Osmaniye için sarı kodlu uyarı yapıldı. 

Antalya'da dün başlayan kuvvetli yağışlar bugün sabah saatlerinde de devam edecek. Turuncu koldu uyarı yapılan Antalya'da vatandaşlardan ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu yağışı gibi yaşanabilecek olumsuzlara karşı dikkatli olunması istendi. 

ŞANLIURFA’DA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Şanlıurfa’da bugün hava sıcaklığının en düşük 5 en yüksek 13 derece olması beklenirken, kentte yağmurlu bir havanın hakim olması bekleniyor.

 

 

Dikkat, sağanak geliyor! Meteoroloji’den sarı ve turuncu kodlu uyarı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.