Egzama, kuruluk, kaşıntı ve kepekten eser bırakmıyor! Tek damlada saç derisini rahatlatın: Uyku öncesi sürmek etkisini 5 kat artırıyor

Sağlıklı saçlara sahip olabilmek için saç derisi bakımınızı ihmal etmemeni gerekiyor. Egzama, kepek ve kaşıntı en sık rastlanan saç derisi sorunlarının başında gelir. Bu problemler günlük hayatı olumsuz etkilediği gibi son derece rahatsız edici de olabilir. Ayrıca zamanla saç köklerine zarar vererek saçların dökülmesine yol açabiliyor. Egzama, kepek ve kaşıntıyı doğal yollarla tedavi etmeyi düşünüyorsanız bu liste tam size göre.

Egzama, kuruluk, kaşıntı ve kepekten eser bırakmıyor! Tek damlada saç derisini rahatlatın: Uyku öncesi sürmek etkisini 5 kat artırıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elma sirkesi vücut için tam bir şifa kaynağıdır. Ancak elma sirkesinin faydaları sadece bu kadarla sınırlı değil. Elma sirkesi saç sağlığı açısından da büyük önem taşıyor. Saçlarınızda kuruluk, kepek ya da kaşıntı gibi sorunlar varsa elma sirkesi yardımıyla bunu çözebilirsiniz.

Elma sirkesi, saç köklerini temizler ve nefes almasını sağlar. Saçlara doğal bir parlaklık verir. Elma sirkesi içerisinde bulundurduğu asetik asit sayesinde saçlardaki pH seviyesinin düşürülmesine yardımcı olur.

Saçlar daha sağlıklı bir görünüm kazanır .Elma sirkesi aynı zamanda popüler bir dezenfektandır. Kafa derisi üzerinde küçük enfeksiyonlar veya kaşıntı gibi saç sorunlarına yol açabilecek bakteri ve mantarları kontrol altında tutmanıza yardımcı olur.

Saçlarınız her zaman vitamin ve minerallere ihtiyaç duyar. Elma sirkesi saçlarınız için bir vitamin deposu olabilir.

Saçlarımızın da vitaminlere ihtiyacı vardır. Örneğin kurumuş bir kafa derisi pul pul dökülür. Bu aşamada çok iyi bir antienflamatuar olan elma sirkesi içerdiği C vitamini, B vitamini ve diğer mineraller ile kepeği önlenmesine yardımcı olacaktır.

Elma sirkesi saçlarınızı canlı gösterir. Saçların hızlı ve güçlü uzamasına destek olur. Saç dibindeki yağ, kir gibi artıkları arındırır. Ayrıca saç derisindeki kaşıntıyı hafifletebilir. Bu faydası ile yağlı saçlar için bir çözüm olabilir. Saçları yumuşatır adeta pamuk gibi olmasına yardımcı olur.

ELMA SİRKESİNİ SAÇA BÖYLE UYGULAYIN 

Elma sirkesini saçlarınıza çok kolay bir şekilde uygulayabilirsiniz. Saçlar için temizleyici tonik görevi gören elma sirkesi düzenli kullanımda saç diplerindeki kaşıntıyı tamamen ortadan kaldırır.

Elma sirkesini su ile karıştırın.

Saçlarınızı şampuan ile yıkayın.

Temiz saçlarınıza hazırlamış olduğunuz karışımı dökün.

Ellerinizle masaj yaparak saç derinize iyice yedirin.

5 dakika bekleyin.

Durulayın.

Haftada 2-3 kez mutlaka tekrar edin.

Elma sirkesinin saçlardaki kulanım amacı pH seviyesini dengelemek ve ihtiyaç duyulan vitaminlerle bölgeyi beslemektir. Ancak sık kullanılan ya da hassas saç derisine uygulanan elma sirkesi alerjiyi tetikleyebilir. Bu bakımdan önce ufak bir miktar ile deneme yapılması, herhangi bir sorun ile karşılaşılması durumunda da kullanımın bırakılması ve bir uzmana danışılması önerilir.

BU DOĞAL YAĞLAR SAÇ DİPLERİNDEKİ KAŞINTIYI GEÇİRİYOR 

NANE YAĞI

Saç çıkaran ve saç oluşumunu destekleyen yağlar arasında nane yağı yer alıyor.

Nane yağı düzenli kullanıldığında saç köklerinin nefes almasını sağlıyor. Kuruluk, kaşıntı, kepek ve pul pul dökülme gibi sorunları ortadan kaldırıyor. Nane yağının içeriğinde yer alan bileşenler saçlardaki kuruluğu önlerken kaşıntı ve kafa derisi sorunlarına da iyi geliyor.

BİBERİYE YAĞI 

Biberiye yağı, saç büyümesini destekleyici özellikleriyle bilinir. Saç dökülmesini önlemeye, kafa derisindeki kan dolaşımını uyarmaya ve saç büyümesini desteklemeye yardımcı olan antioksidanlar içerir. Ayrıca saçların erken beyazlamasını önlemede etkili olduğuna inanılır.

ARGAN YAĞI 

Saç bakımı ve saç sağlığı denildiğinde akıllara ilk olarak Argan yağı geliyor. Argan yağı saç köklerini besliyor, saçların güçlü uzamasına yardımcı oluyor. Dökülme sorununuz varsa Argan yağını kullanabilirsiniz.

Argan yağı ayrıca saç tellerini de onarıyor ve saçların kırılmasını engelliyor. Argan yağı birçok yönden etkili bir ürün olmasının yanı sıra kolay bulunabilir bir ürün olması sebebiyle de ilgi çekiyor. Argan yağını gece uyku öncesinde sürüp sabaha kadar bekletebilirsiniz. Böylece Argan yağının etkisini iki kat artırabilirsiniz.

ÇAY AĞACI YAĞI 

Çay ağacı yağı saç köklerine nem depoluyor. Saçların kurumasını, pul pul dökülmesini ve tahriş olmasını engelliyor. Çay ağacı yağı bu özellikleri ile düzenli kullımda saç köklerindeki kaşıntıyı da engelliyor.

Çay ağacı yağı saç derisindeki kaşıntıyı engellemek için çok sık kullanılıyor. Çay ağacı yağı ayrıca saçlara parlaklık ve canlılık da kazandırıyor. Çay ağacı yağını bir bardak bebek şampuanına 10 ila 20 damla çay ağacı yağı ekleyebilir ve kafa derinizin durumunu iyileştirene kadar günlük olarak kullanabilirsiniz.

Egzama, kuruluk, kaşıntı ve kepekten eser bırakmıyor! Tek damlada saç derisini rahatlatın: Uyku öncesi sürmek etkisini 5 kat artırıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.