Ahmet Türk Siverek’ten seslendi: Ağa ve şeyhlere verecek oyumuz yok

DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, Siverek’te partinin seçim bürosu açılışında konuştu. Türk, “Biz barışa, eşitliğe, kimliğimize sahip çıkacağız. Bugün ağa ve şeyhler sesimizi duysun; bu topraklarda zulüm devam ediyor” dedi.

Ahmet Türk Siverek’ten seslendi: Ağa ve şeyhlere verecek oyumuz yok

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti, Siverek ilçesinde seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi. 

Bavuş Mahallesi Şükrü İzol Caddesi'nde yapılan açılışa DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, DEM Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Celaleddin Erkmen ile Gülşen Özer, DEM Parti Siverek belediye eşbaşkan adayları Ali Dusak ile Yıldız Çetiner'in yanı sıra Şanlıurfa Barış Anneleri Meclisi üyeleri katıldı. 

Program DEM Parti ilçe eşbaşkan ile belediye eşbaşkan adaylarının halkı selamlaması ile başladı. 

Ardından konuşan DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, “31 Mart’ta Siverek Belediyesi’ni halkın belediyesi yapacağız. Siverek ne ağa ne de türevlerinin yeridir, Siverek halkındır. Bizi ağalar yönetmesin diye geliyoruz” dedi. 

DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk ise konuşmamasına 2018 yılında hayatını kaybeden İbrahim Ayhan’ı anarak başladı. 

31 Mart yerel seçimlerinin bütün dünyaya Kürtlerin kendi kimliklerine sahip çıktığı mesajını vermesi için önemli olduğunun altını çizen Türk,  “Arkadaşlarımızı bu halka hizmet etmek için geliyorlar. Binlerce arkadaşımız sürgünde ve zindanda ve büyük bir tecrit var” dedi. Ardından konuşmasına devam eden Türk, “Biz barışa, eşitliğe, kimliğimize sahip çıkacağız. Bugün ağa ve şeyhler sesimizi duysun; bu topraklarda zulüm devam ediyor. Dört parça Kürdistan’da Kürtlerin kazanımlarını kaybetmesi için saldırıyorlar. Ağa ve Şeyhler utanmıyorlar mı?” diye sordu. 

“Biz halkların kardeşliğini savunuyoruz” diyen Türk, “Bütün halkların demokrasiye erişmesi için çabalıyoruz. Kimsenin düşmanı değiliz. Kendi haklarımızı istiyoruz. 31 Mart’ta şeyhlerin ve ağaların hak ettiği cevabı vermemiz lazım. 31 Mart’a kadar ev ev dolaşın ve mücadeleyi anlatın. 31 Mart’ta da sandıklarınıza sahip çıkın ve Siverek belediyesini DEM Parti belediyesi yapın” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından seçim bürosunun kurdeleleri Barış Anneleri tarafından kesildi. Açılış programı Hozan Servan’ın seslendirdiği Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halayalar ile son buldu.

DEM Parti’nin Şanlıurfa’daki bugünkü diğer seçim çalışmaları şöyle:

VİRANŞEHİR

DEM Parti Viranşehir ilçesinde halk buluşması gerçekleştirdi. DEM Parti seçim bürosunda yapılan buluşmaya DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, Viranşehir Belediye Eşbaşkan adayları Bedriye Yorgun ve Serhat Dicle İnan, önceki dönem Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü ve yüzlerce kişi katıldı. 

Buluşmada konuşan Türk, "Çok çetin bir mücadelenin içindeyiz. Amacımız Kürt halkının kendi kimliği ve dili ile onurlu bir şekilde kendini yönetmesi ve yaşaması. Bu uğurda binlerce arkadaşımız yaşamını yitirdi, binlerce arkadaşımız fikirlerini dile getirdiği için bugün zindanda. Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak ve binlerce arkadaşımızın gözü; halkımız diline, mücadelesine sahip çıkacak mı diye 31 Mart'ta. Zindanda direnen arkadaşlarımıza selam gönderiyoruz. DEM Parti halkların partisi. Kürdistan'da yaşayan herkesin partisi. Bütün herkesin evi bu parti. Bunun için geleceğimiz olan DEM Parti'ye sahip çıkmamız lazım. Halkın iradesine ipotek olarak atanan kayyumları kabul etmediğimizi bir kez daha göstermemiz gerek" ifadelerini kullandı. 

"Halkımız bütün baskılara rağmen bir gün olsun baş eğmemiştir ve eğmeyecektir" diyen Türk, devamında şunları söyledi: 

"Halkımızın sorunlarını dinlersek çözmeyeceğimiz sorun yoktur. Yapılan seçim hilelerini karşı dikkatli olmamız gerek. Partilerimiz kapatıldı ama halkımız verdiği güç ile ayaktayız. 31 Mart'ta bir kez daha halkımızın desteği ile başaracağız. Demokratik siyaset için seçimleri kazanmamız önemli. Barış için kazanmaktan başka yolumuz yok. Artık kimse ölmesin istiyoruz. Eğer sesimiz az çıkarsa zulümleri artar. Adaylarınıza ve partimize sahip çıkın. Zaman Kürtlerin zamanı, zaman özgürlük ve eşitlik zamanı." 

Buluşma, yapılan konuşmaların ardından son buldu.

 

CEYLANPINAR

Ceylanpınar ilçesinde eşbaşkan adayı Rahşan Yazar, DEM Parti Kadın Meclisiyle birlikte merkez 15 Temmuz Mahallesinde 8 Mart nedeniyle kadınlara karanfil dağıttı. Yoldan geçenler zafer işretleri yaparken, birçok yurttaşta evlerinin balkonlarından DEM Parti bayrakları sallayarak çalışmalara destek verdi.  Mahallenin tamamında coşkuyla karşılanan Yazar, birçok bölgede mahalle sakinleriyle halaylar çekti. Ardından ilçe merkeze bağlı Ensar Mahallesinde yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen halk toplantısına katılan ve destek alan eşbaşkan adayları daha sonra kırsal mahallelere geçerek seçim çalışmalarını sürdürdü. 

 

BOZOVA 

Bozova Belediye eş başkan adayları Aygül Kapıkayalı ve İsmail Yıldız, DEM Parti Milletvekili Mithat Sancar’ın da katılımıyla ilçedeki seçim çalışmalarına devam etti. Kırsal Yaylak Mahallesinde yurttaşlarla bir araya gelen adaylar burada düzenlenen toplantılarda var olan sorunları dinleyerek bunlara ilişkin çözüm ve projelerini dile getirdi. 

 

SURUÇ 

Suruç’ta eşbaşkan adayı Müslüm Baran ve beraberindeki heyet ilçe genelinde esnaf ziyaretleri yaptı. Daha sonra Suruç Sanayi Sitesinde sanayi emekçileriyle bir araya gelen adaylar DEM Parti’nin halkın sorunlarına ilişkin çözümlerini dile getirerek destek istedi. 

 

BİRECİK 

Birecik ilçesinde de DEM Parti Birecik eşbaşkan adayları Mehmet Begit  ve Berivan İlkaya Manas kırsal Bağlarbaşı, Altınova ve Çiftlik mahallelerinde halk toplantıları düzenledi. Çalışmalar ardından Birecik ilçe merkezinde esnaf ziyareti ile devam etti. 

 

EYYÜBİYE, HALİLİYE 

DEM Parti Haliliye ilçe belediye başkan adayı Sema Ateş ve Suphi Yılancı, ilçenin Cumhuriyet Caddesinde bulunan esnafı ziyaret ederek görüşalış verişinde bulundu. 

Eyyübiye belediye eşbaşkan adayları Adalet Eriş ve Halil Akbaş da bugün seçim çalışmalarına ziyaretlerle devam etti.

Ahmet Türk Siverek’ten seslendi: Ağa ve şeyhlere verecek oyumuz yok

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.