Şanlıurfalıları üzecek haber: Tüm Şanlıurfa’da ücretsizdi, ücretli olacak!

Şanlıurfa dahil 81 ilde geçtiğimiz yıl başlatılan ve tüm haneler için geçerli olan ücretsiz doğal gaz desteğinin bitmesine sayılı günler kaldı.

Şanlıurfalıları üzecek haber: Tüm Şanlıurfa’da ücretsizdi, ücretli olacak!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa dahil 81 ilde geçtiğimiz yıl başlatılan ve tüm haneler için geçerli olan ücretsiz doğal gaz desteğinin bitmesine sayılı günler kaldı. İndirimin tadını alan vatandaşlar endişeli. 12 ay boyunca faturasını indirimli ödeyen vatandaşların faturaları cep yakacak.


Kış mevsimi ile birlikte konutlarda doğal gaz tüketimi artmaya başladı. Geçtiğimiz yıl içinde açıklanan kararname sonrasında 1 yıllık süreyle konutlarda 25 metreküpe kadar olan doğal gaz tüketimi Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanıyordu.
Kararnameye göre, konut, ibadethane ve cem evi abonelerinin 24 Nisan-31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk fatura tahakkukları kapsamındaki sistem kullanım bedellerinin tamamı ile 1 Mayıs 2024'e kadar tahakkuk edecek sonraki faturalarda 25 standart metreküpe kadar olan doğal gaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleri Bakanlığının bütçesinden ödeniyor.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesinde doğal gaz faturalarının mutfak ve banyoda kullanılan 25 metreküplük kısmına indirim yapılmıştı. Bu indirim yaklaşık 150 TL’ye denk geliyordu. Ancak bu doğal gaz indirimi önümüzdeki Nisan ayı itibari ile bitiyor.
Bu durum, 1 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla doğalgaz faturalarında eski sisteme geçileceği, yani tüm evler için faturalara yaklaşık 150 liralık ilave bir bedel yansıtılacağı anlamına geliyor.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, ‘Vatandaşlarımızın evlerinde ısınma ve sıcak su ihtiyacı için kullandığı doğalgazı bir yıl boyunca ücretsiz olarak sunuyoruz. Ortalama aylık 25 metreküp doğal gaz tüketimi için gerekli bedel, bir yıl boyunca faturalardan düşürülecektir’ ifadelerini kullanmıştı.


25 METREKÜP DOĞAL GAZIN FİYATI NE KADAR?


Vatandaşlar, 25 metreküp doğal gazın ne kadara mal olduğunu merak ediyor. Bu rakamın, şehirlerde uygulanan doğal gaz tarifelerine göre ufak değişiklikler gösterse de, genellikle yurt geneli için 150 lira seviyelerine denk geldiği görülüyor.

 

Şanlıurfalıları üzecek haber: Tüm Şanlıurfa’da ücretsizdi, ücretli olacak!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.