Şanlıurfa'da sağanak yağış alarmı! Meteoroloji’den uyarı geldi

Meteoroloji, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu illerde sağanak yağışın etkili olmasının beklendiğini duyurarak sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

Şanlıurfa'da sağanak yağış alarmı! Meteoroloji’den uyarı geldi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, öğlen saatlerinde başlamak üzere yarın Şanlıurfa'nın doğusu ile Diyarbakır ve Bingöl çevreleri ile Mardin'in batı, Batman'ın kuzey, Adıyaman ve Elazığ çevrelerinde sağanak beklendiğini bildirdi.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun güneydoğu kesimlerinde yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetli yağış bekleniyor.

Yağışların Diyarbakır ve Bingöl çevreleri ile Mardin'in batı, Batman'ın kuzey, Adıyaman, Elazığ ve Şanlıurfa'nın doğusunda yerel kuvvetli olması öngörülüyor.

Yetkililer, kuvvetli yağışların sebep olabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve kar yağışı beklenen yerlerde tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

Müdürlükten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun güneydoğu kesimlerinde görülecek yağışların, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren Diyarbakır ve Bingöl çevreleri ile Mardin'in batı, Batman'ın kuzey, Adıyaman, Elazığ ve Şanlıurfa'nın doğusunda yerel kuvvetli olması bekleniyor. Genel olarak yağmur ve sağanak, zamanla sıcaklıkların düşmesiyle 1000 m üzeri rakımlı kesimli yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen kuvvetli yağışların sebep olabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve kar yağışı beklenen yerlerde tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir”.

Şanlıurfa'da sağanak yağış alarmı! Meteoroloji’den uyarı geldi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.