Şanlıurfa’ya 2 milyar 40 milyonluk dev proje! "Atlantis 1"

Sarı Enerji, Şanlıurfa’da 200 MW'lik dev bir güneş enerji santrali kurmak için harekete geçiyor. 2 milyar 40 milyon TL değerindeki proje, Şanlıurfa’nın iki ilçesinde kurulacak.

Şanlıurfa’ya 2 milyar 40 milyonluk dev proje! "Atlantis 1"

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarı Perakende Enerji Satış Ve Ticaret AŞ, Şanlıurfa'nın Halfeti ve Bozova ilçelerinde dev bir güneş enerji santrali kurmak için harekete geçiyor. Keberli (Atlantis 1) Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) projesi kapsamında toplamda 2 milyar 40 milyon TL yatırım yapılacak.

Santral, Gürkuyu, Macunlu ve Gözenek mahallelerinde, 300 hektarlık bir alana inşa edilecek. Planlanan 200 MW'lik kurulu güçteki santralde, 400.000 adet Halfcult Monokristal tip panel kullanılacak, her biri 500 Wp gücünde. Ayrıca, sahanın 0,50 hektarlık bir kısmına 200 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak ve lityum iyon batarya teknolojisi kullanılacak.

Santralde yıllık 400 milyon kWh elektrik üretilmesi planlanıyor. Üretilen ve depolanan elektrik enerjisi, 380 kV Atatürk HES-Birecik HES Enerji İletim Hattı'na bağlanarak ulusal elektrik şebekeye entegre edilecek.

Bu proje, bölgede temiz ve sürdürülebilir enerji üretimine önemli bir katkı sağlayacak. Ayrıca, bölgedeki ekonomik ve sosyal kalkınmaya da olumlu etkileri olması bekleniyor. Sarı Enerji'nin bu büyük ölçekli yatırımıyla, Türkiye'nin enerji sektöründeki dönüşümüne ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artırılmasına önemli bir adım atılmış olacak.

Şanlıurfa’ya 2 milyar 40 milyonluk dev proje! "Atlantis 1"

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.