Harran Üniversitesi’nde Kadınlar Günü’ne özel etkinlikler gerçekleştirildi

Harran Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Harran Üniversitesi’nde Kadınlar Günü’ne özel etkinlikler gerçekleştirildi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim Fakültesi Resim-İş Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilara Karakaş Tabak’ın danışmanlığında, Büyükşehir Belediyesi Kadın Merkezi Karma Resim Sergileri gezilmesinin ardından İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi-Ebru Sanatçısı Doç. Dr. Ömer Sabuncu ile Ebru Sanatçısı Sümeyye Sena Sabuncu’nun Ebru sanatı, misafirlere icra edildi. 

Ayrıca Harran Üniversitesine bağlı Teknokent Kadın Girişimcilerin ‘Üretimde GAP’tan Markamız Teknokent’ standının gezilmesiyle konferans salonundaki programa geçildi.

Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen programa, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ve eşi Öğr. Gör. Nesrin Güllüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısının eşi Ayşegül Çoban, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nihat Denek ile Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri, dekanlar, akademisyenler, kadınlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kurt ve Harran Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Dursun Barut birer açış konuşması yaptılar.

Bu program vesilesi ile bir araya gelmelerinin mutluluğunu yaşadığını belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu; “Bir düşünür şöyle söylüyor: bizim diktiğimiz ağaçların gölgesinde bizden sonra gelecek olanlar oturacaklar. 8 Mart’ta bir çınar dikildi. Bu çınarın gölgesi, kadınların sosyal ve ekonomik yaşamından ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ülkemizi; bilimde, sağlıkta, hukukta her türlü alanda başarılı çalışmalarıyla temsil eden kadınlarımızın sayısının artmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Kadınlar şiddete maruz kalmamalılar. Kadınlarımızın hem bugün hem de yarın saygı duyulan ve kendilerine değer verilen bireyler olarak toplumda her zaman yer almalarını temenni ediyorum. Fedakârlıklarıyla, sevgi dolu yürekleriyle dünyamızı yaşanabilir hale getiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarken bir gün değil her gün kadınlar günü olduğunu hatırlayarak yaşamımıza devam etmemizi diliyorum. Bu organizasyonda emeği olan çok arkadaşımız var. Tüm kadınlarımızın ellerine sağlık, en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü tarafından Kadınlar Gününe özel sinevizyon gösterimi, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emine Teker ile Dr. Öğr. Üyesi Seval Ördek İnceoğlu’un danışmanlığında pandomim gösterimi ve Öğr. Görevlisi Abidin Özpek danışmanlığında Harran Üniversitesi Konservatuarı bölümü tarafından Kadın Bestekârlar konseri icra edildi.

Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Hümeyra Süzen’nin moderatörlüğünde yapılan panelde ise ‘Antik Çağda Kadın’ konusuyla Dr. Öğr. Üyesi Hacer Çoruh Kurt, ‘Cumhuriyet Kadını’ konusuyla Doç. Dr. Gülşah Eser ve ‘Bilimde Öncü Kadınlar’ konusuyla Dr. Öğr. Üyesi Pınar Küce Çevik birer sunum gerçekleştirdiler.

Sunumların sonunda programa katılım sağlayan akademisyenlere teşekkür belge takdimi yapıldı, program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Harran Üniversitesi’nde Kadınlar Günü’ne özel etkinlikler gerçekleştirildi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.