Şanlıurfa İHH ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyor

Şanlıurfa İHH, on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’te kentteki ve yurt dışındaki ihtiyaç sahibi ile yetim ailelere gıda, bayramlık kıyafet ve sıcak yemek desteğinde bulunacak.

Şanlıurfa İHH ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa İHH rahmet ve bereket ayı ramazanda, Gazze, Şanlıurfa, Suriye/İdlib, Afganistan ve Yemen’de ile Afrika'nın bazı ülkelerinde ihtiyaç sahibi aileler ile yetimlere sıcak yemek, gıda ve bayramlık kıyafet yardımlarında bulunmak için çalışmalarını sürdürüyor.

İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, şunları söyledi:

“Gerek şehrimizde ve gerekse diğer İslam beldelerinde ki ihtiyaç sahibi ve yetim aileler ramazan ayını dört gözle bekliyorlar, çünkü Müslümanlar zekâtlarını ve diğer hayır hasenatlarını genelde ramazan ayında dağıtıyorlar. Bu nedenle de yetimler ve ihtiyaç sahipleri için bu ayın tamamı adeta bayrama dönüşüyor.

Bu yıl da inşallah ramazan hazırlıklarımızı tamamladık. Başta yetim ailelerimiz ile muhacir ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ramazan boyunca günlük sıcak yemek vermeyi düşünüyoruz. Allah nasip ederse iftar yemeklerimizi ve sahurluklarımızı özellikle kenar mahallelerde yaşayan tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi ve yetim ailelerimizin evlerine götürüp teslim edeceğiz.

Ramazan ayında ayrıca yaklaşık 9 bin 500 yetim çocuğumuza bayramlık elbise, 10 bin ailemize de gıda kolisi dağıtmak istiyoruz. Bunları yaparken tabii bağışçılarımızın desteğine ihtiyacımız var. Eğer kardeşlerimiz bize destek verirse inşallah bayram gelmeden yetimlerimize bayram yaşatmış olacağız.”

 

GAZZE YARDIMA İHTİYAÇ DUYUYOR

Yurt dışındaki ihtiyaç sahibi insanlara yönelik de yardımlarının devam ettiğini hatırlatan Atila, özellikle Gazze'nin yardıma çok büyük ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Gazze'de ramazan ayında özellikle sıcak yemek, sahur paketi, su, gıda kolisi ve kıyafet desteğinde bulunacaklarını belirten Atila, "Yani insani yardım noktasında ihtiyaç duyulan her şeyde çalışma yapıyoruz. Gazze'de bu yardımlar yeterli değil çünkü çok büyük bir zulüm ve soykırım yaşanıyor. Allah izin verirse bu ayın sonu veya gelecek ayın başında Mavi Marmara gibi yine gemilerle Gazze'ye doğru tekrar bir hamle düşünüyoruz. Şu anda böyle bir çalışmamız var. Şanlıurfa'da bu gemiler için şu anda yardım topluyoruz. Bağışçılarımızdan Gazze için de destek istiyoruz” dedi.

Destek olmak isteyenler için İHH Şanlıurfa Şubesinin hesap bilgileri şöyle;

 

ŞANLIURFA İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİ İNSANİ YARDIM DERNEĞİ

IBAN:  TR790020500000832353200001

İftarlık Sıcak Yemek Bedeli: 130 TL.  Açıklamaya "İFTAR" yazınız.

Bayramlık Kıyafet Bedeli: 750 TL. Açıklamaya "BAYRAMLIK" yazınız.

Gıda Kolisi Bedeli: 800 TL. Açıklamaya "GIDA KOLİSİ" yazınız.

Zekat: …. TL. Açıklamaya "ZEKAT" yazınız.
Fitre: 130 TL. Açıklamaya "FİTRE" yazınız.

Gemiye Destek: ….. TL.  Açıklamaya "GEMİ" yazınız.

Gazze’ye Yardım: …… TL. Açıklamaya "GAZZE’YE YARDIM" yazınız.

Şanlıurfa İHH ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.