5 yıllık süreç tamamlandı! Fransa'da yakalanan 8 bin 659 tarihi eser Türkiye’ye iade edilecek

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Fransa'da ele geçirilen 8 bin 659 tarihi eserin Türkiye’ye iade edileceğini duyurdu. Ersoy ayrıca tarihi eser kaçakçılığı kapsamında Türkiye’de yapılan Anadolu ve Miras Operasyonu ile bu eserleri kaçıran suç şebekesinin Türkiye ayağının çökertildiğini açıkladı.

5 yıllık süreç tamamlandı! Fransa'da yakalanan 8 bin 659 tarihi eser Türkiye’ye iade edilecek

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ransa'da yakalanan 8 bin 659 tarihi eserin Türkiye’ye iade edileceğini duyurdu.

Bakan Ersoy 2019 yılında Avusturya’da Anadolu kökenli sikkelerin müzayede de satılmasının tespit edilmesinden sonra incelemelerin başlatıldığını ve bu kapsamda operasyonların yapıldığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Ersoy şu ifadelere yer verdi:

 

"FRANSA'DA YAKALANAN 8 BİN 659 ESERİMİZİ İADE ALIYORUZ!

Her şey Avusturya'da bir müzayede firmasında satışa çıkan Anadolu kökenli çok sayıda sikkenin Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanlığımızca 2019 yılında tespit edilmesiyle başladı. Avusturya'da başlatılan inceleme Fransa'ya bağlandı.

"FRANSA ÖRNEK BİR SORUŞTURMA BAŞLATTI"

Fransız kolluk kuvvetleri ülkemizden yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarılan bu eserleri pazarlayan kişilere karşı geniş kapsamlı ve örnek bir soruşturma başlattı.

Bu sırada Türk polisi tarafından gerçekleştirilen ve dünyada büyük yankı uyandıran Anadolu ve Miras Operasyonu ile bu eserleri kaçıran suç şebekesinin Türkiye ayağı çökertildi.

Dünya Gümrük Örgütü ülkeler arasındaki koordinasyonu sağlayarak bilgi akışını güçlendirdi. Tüm bu çabalarının sonucunda Fransız Gümrük ve İstihbarat Birimi tarafından aralarında sikke ve yazıtların da bulunduğu 8 bin 659 eser yakalandı.

Başta Fransa Gümrük ve İstihbarat Birimi ile İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı olmak üzere, Bulgaristan, Almanya, Avusturya ve Dünya Gümrük Örgütü yetkililerine, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğüne, Adalet Bakanlığına, Dışişleri Bakanlığına ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

5 yıllık süreç tamamlandı! Fransa'da yakalanan 8 bin 659 tarihi eser Türkiye’ye iade edilecek

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.