ABD’nin ardından İtalya da para cezası verdi! Peki Türkiye’de TikTok’a ceza veya kısıtlama var mı?

ABD’de Temsilciler Meclisi, “ulusal güvenliğe tehdit” iddiasıyla TikTok yasağı için ilk onayı verirken, İtalya’da da popüler sosyal medya platformuna 10 milyon euro ceza kesildi. Peki, şikayetlerin doruğa çıktığı Türkiye’de TikTok ile ilgili kısıtlama veya ceza var mı?

ABD’nin ardından İtalya da para cezası verdi! Peki Türkiye’de TikTok’a ceza veya kısıtlama var mı?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu TikTok’un dünya çapında kullanıcı bilgilerini Çin hükümetiyle paylaşabileceği yönündeki endişeler nedeniyle bazı ülkeler uygulamaya yasak getiriyor.

ABD’de de önceki gün Temsilciler Meclisi, "ulusal güvenliğe tehdit” iddiasıyla ülkede TikTok'un yasaklanmasının önünü açan yasa tasarısını kabul etti. Senato’ya gönderilen tasarı buradan da geçerse imzalaması için ABD Başkanı Joe Biden’ın önüne gelecek. 

ABD’de tamamen yasaklanması gündemde olan TikTok’a bir ceza da İtalya’da kesildi.

İtalya Rekabet Kurumu, TikTok'a, reşit olmayan kullanıcıları zararlı içeriklerden yeterince korumadığı gerekçesiyle 10 milyon euro para cezası verdi. Kurum, Çin merkezli ByteDance grubuna ait İtalya, İngiltere ve İrlanda'daki TikTok şubelerine toplamda 10 milyon euroluk para cezası kesildiğini duyurdu.

TikTok, Türkiye’de de özellikle gençler arasında popüler. Türkiye'nin aile yapısını ortadan kaldıracak şekilde, hiçbir ahlaki değer taşımadan faaliyetlerini sürdürdüğü belirtilen uygulama için kesilen ceza veya atılan yasal bir sınırlama bulunmuyor. 

Geçen yıl aralık ayında TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda TikTok ile ilgili tartışmaların ele alındığı bir oturum düzenlenmişti. 

Komisyona başkanlık eden AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, "TikTok'a kınama cezası, bant daraltma cezası, reklam yasağı dahil olmak üzere cezalar verilebilir. Komisyon olarak böyle bir yetkimiz yok ama teklif etme gücümüz var” demişti. 

ABD’nin ardından İtalya da para cezası verdi! Peki Türkiye’de TikTok’a ceza veya kısıtlama var mı?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.