Urfa’daki sel felaketinin yıl dönümünde DEM Parti'den sert eleştiriler: "Ranta doymuyorlar, ne dağ ne dere bıraktılar!"

DEM Parti Karaköprü Belediye Eşbaşkan Adayı Rıdvan Yavuz, geçen yıl 14-15 Mart’ta Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinin yıl dönümünde yaptığı açıklamada, felaketin sorumlusunun AK Parti'nin imar ve rant politikaları olduğunu ileri sürerek “Ranta ve talana o kadar doymuyorlar ki ne dağ ne taş ne de dere bıraktılar. Her yere birilerinin çıkarı için, birilerinin rantı için sürekli beton dökmeye devam ediyorlar” dedi.

Urfa’daki sel felaketinin yıl dönümünde DEM Parti'den sert eleştiriler:  "Ranta doymuyorlar, ne dağ ne dere bıraktılar!"

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 14-15 Mart 2023 tarihinde Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinin yıl dönümü nedeniyle Karaköprü'de bulunan Akpiyar Deresi'nin Karşıyaka Mahallesinden geçen bölümünde yapılan inşaat alanında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamaya, Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Celaledin Erkmen ve Gülşen Özer, İl Eşbaşkanları Bekir Karakeçili ve Sema Aişeoğlu, DEM Parti Haliliye, Eyyübiye, Karaköprü belediyeleri eşbaşkan adayları ve partililer katıldı.

YAVUZ: SEL FELAKETİNİN SORUMLUSU AKP'NİN İMAR VE RANT POLİTİKALARIDIR

DEM Parti Karaköprü Belediye Eşbaşkan Adayı Rıdvan Yavuz, 21 can kaybıyla sonuçlanan sel felaketinin yıl dönümünde hayatını kaybedenleri rahmetle andı. Yavuz, felaketin sorumlusunun AK Parti'nin imar ve rant politikaları olduğunu ileri sürerek, şunları kaydetti:

“Bugün 15 Mart. 21 canımızı yitirdiğimiz sel felaketinin o kara günün yıl dönümü. Buradan tekrar kaybettiğimiz canlarımızı rahmetle minnetle anıyoruz. Bu felaketi Urfa ve Urfa halkına yaşatanları unutmayacağız, unutturmayacağız. Başta Erdoğan olmak üzere özelikle Urfa için iktidar ve yerel aynı partinden olmalıdır diyenler bugün kendileriyle çeliştiğinin fotoğrafını çok açık ve net veriyor. Cizre’de orman yakanlarla, Kaz Dağlarında ormanlarımızı madenlere feda edenlerle, Urfa’da dere yataklarını imara açanlar aynı anlayıştadır. Geçen yıl yaşadığımız sel felaketinin sebebi o günlük değildir. 22 yıllık AKP iktidarının imar ve rant politikalarıdır, talan politikalarıdır. “

“BİRİLERİNİN RANTI İÇİN SÜREKLİ BETON DÖKMEYE DEVAM EDİYORLAR”

“Urfa halkını bu konuda daha bilinçli ve  daha duyarlı olmaya devam etmek için buradayız.” Diyen Yavuz konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

"Urfa'nın içinden geçen 4 tane deremiz var. Akpiyar Deresi, Cavsak Deresi, Karakoyun ve Mance dereleri. Çok ilginçtir Urfa'nın göbeği dediğimiz Abide Kavşağı ve Nevali Otel Cavsak Deresinin tam da üzerindedir. Urfa Piazza AVM ve Urfa Müzesi tam da Karakoyun Deresinin üzerine yapılmıştır. Ranta ve talana o kadar doymuyorlar ki ne dağ ne taş ne de dere bıraktılar. Her yere birilerinin çıkarı için, birilerinin rantı için sürekli beton dökmeye devam ediyorlar. Bugün burada bulunduğumuz arkamızda inşaatı devam eden Akpiyar Deresinin tam da kalbindeki inşaat için buradayız. Urfa halkını bu konuda daha bilinçli ve  daha duyarlı olmaya devam etmek için buradayız. Bizler kentimizi şehrimiz doğamızı korumakla mükellefiz. " 

ERKMEN: BU YAŞAMI HAK ETMİYORUZ

DEM Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Celaledin Erkmen ise, "Birinci yılına girdiğimiz 21 canımızı kaybettiğimiz sel felaketi ile ilgili yaşananlar bu şehirde yaşayan tümümüzün hakkettiği bir durum değildir. Bu yaşamı hak etmiyoruz. Meteoroloji ve valilik tarafından bu sel felaketi olması durumunda zarar görebilecek mahalleler, yerler belirlenmesine rağmen belediyenin bu konuyla tedbir almayışı ve tedbir geliştirmeyişi kurtarma çalışmalarındaki mizahi kurtarma tarzı kaybettiğimiz insanlarla birlikte bir parçamızı alıp götürdü." şeklinde konuştu.

 

Urfa’daki sel felaketinin yıl dönümünde DEM Parti'den sert eleştiriler: "Ranta doymuyorlar, ne dağ ne dere bıraktılar!"

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.